calle colon
Plano del nuevo proyecto de circulación de la calle Colón.

A partir del 23 de març, els canvis al carrer Colón seran una realitat. La via més comercial de València disposarà d’un únic carril per al vehicle privat. Els dos carrils restants quedaran a la disposició del transport públic. Però aquestes no són les úniques modificacions ja que Colón canviarà de sentit en el seu tram final.

Els conductors de cotxes privats ja no podran entrar des de Porta la Mar lloc que aquest accés quedarà totalment bloquejat. En aquest tram, el sentit del trànsit canviarà de manera que el carril de vehicles privats eixirà a la rotonda per a donar accés als aparcaments d’aquesta poma accessible des de Conde Salvatierra.

La resta del carrer Colón continuarà sent d’un únic sentit cap a Xàtiva. No obstant això, el transport públic sí que tindrà permès accedir a Colón des de Porta del Mar. Per tant, aquest tram final de la via es transitarà en doble sentit.

EL 23 DE MARÇ, LA DATA CLAU

Com ha anunciat la regidoria de Mobilitat Sostenible de València, les obres començaran just després de Falles. A partir del 23 de març, només es podrà accedir a Colón en transport públic o per Conde Salvatierra en vehicle privat. Les modificacions del carrer Colón són conseqüència de la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament i la de la Reina.

Segons el regidor de Mobilitat Sostenible, Guiseppe Grezzi, les modificacions dotaran d’un millor servei als autobusos de l’EMT. No obstant això, des de l’oposició consideren que és una imposició de l’Ajuntament. Carlos Mundina, del Grup Popular ha dit que el projecte s’ha fet “sense consultar a veïns i comerciants”. Per part seua, Fernando Giner, portaveu de Ciutadans, ha criticat la gestió de l’EMT.