toni gaspar

(A. MARCO i ALBA SÁEZ).- El socialista Toni Gaspar ha sigut reelegit president de la Diputació de València amb un total de 19 vots dels 31 diputats que formen la Corporació Provincial en un acte replet d’autoritats entre els quals no han faltat Ximo Puig, president de la Generalitat, Enric Morera, president de les Corts Valencianes, i el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio.

El Partit Popular havia presentat a Juan Ramón Adsuara com a candidat a la presidència qui ha obtingut 8 vots enfront dels 13 del PSPV i als 5 de Compromís que han sigut dirigits a Gaspar, mentre que Ciutadans (3 diputats), Vox (1 diputat) i La Vall ens Uneix (1 diputat) no han presentat candidatures.

La sessió plenària ha arrancat prop de les 12 hores d’aquest matí i en ella els 31 diputats han promès o jurat els seus càrrecs seguint el model tradicional, únicament amb variacions en el cas dels diputats de Compromís i una del PSPV-PSOE.

Gaspar

Toni Gaspar, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València l’any 1999, amb l’especialitat d’Economia Pública. Es va formar també per a poder exercir com a Operador de transports, formant part de la Conselleria de Transports de la Generalitat Valenciana. A més, ha cursat el Programa de Lideratge per a la gestió Pública de IESE Business School en la Universitat de Navarra.

És alcalde de la localitat valenciana de Faura pel Partit Socialista des de l’any 2003, la qual compta amb menys de 3.500 habitants. A més, és diputat des de l’any 2011.

Respecte a la seua trajectòria professional, ha exercit càrrecs de responsabilitat en diferents empreses, on ha passat pels Departaments de Comptabilitat i Administració, entre altres. Actualment és emprat de caixa d’estalvis.

Al juny de 2012 es va mesurar en el congrés provincial del PSPV-PSOE valencià amb el candidat oficial a la secretaria, José Luis Ábalos, llavors diputat nacional i actual ministre de Foment. Encara que va perdre per 40 vots, va ser rellevat del càrrec de portaveu en la Diputació a proposta de Ximo Puig.

Després de vint anys amb el govern del PP a València, gràcies als suports de Compromís, València en Comú i Esquerra Unida, Toni Gaspar ha aconseguit ser Vicepresident segon de la Diputació de València, així com responsable de l’àrea d’Hisenda i d’Assumptes Taurins.

Quant al seu càrrec en la delegació d’Hisenda, Gaspar ha aconseguit que l’any 2017 es tancara l’exercici amb un superàvit de 34,2 milions d’euros, gràcies a l’augment dels ingressos i a una contenció de la despesa, mentre que, al seu torn, ha aconseguit reduir el deute un 15,95% respecte a l’any anterior.

Com a responsable d’Assumptes Taurins, una de les seues primeres mesures va ser acabar amb el regal d’entrades per a les fires taurines que se celebren en la plaça de bous de València, amb el lema que protegia “obrir nous temps en la Diputació”.

Toni Gaspar actualment és el President de la Diputació, quan va substituir per cas de malversació de fons i corrupció a l’ex-pressent Jorge Rodríguez. A més, Gaspar també es va encarregar del cas Blesa, cas que es va investigar a l’ex-banquer Miguel Blesa.

Hui es procedeix la seua investidura en la qual tornarà a sotmetre tota la responsabilitat exercint el paper de President de la Diputació de València revalidant, d’aquesta manera, el seu càrrec.