Continuen els treballs de poda dels ficus gegants de l’Albereda

L’actuació, de gran envergadura, es fa en col•laboració amb els Bombers i Protecció Civil.

Alameda

L’Ajuntament de València, a través de la Delegació Municipal de Parcs i Jardins dependent de l’Àrea de Medi Ambient, duu a terme la campanya de poda externa d’arbres singulars i protegits corresponent a la tardor als ficus situats en l’Albereda de València.

Les tasques de poda s’estan duent a terme per personal especialitzat, amb l’ajuda d’una de les grues amb plataforma elevadora de major altura de què disposen els Bombers, ja que en estos exemplars les branques tenen una gran longitud i és complicat realitzar les tasques d’inspecció i poda sense ajuda d’estos mitjans.

Per a la realització de les actuacions ha estat necessari el tall de la circulació de vehicles en la via de servici de l’Albereda, així com en el pas de vianants, de forma provisional.

TASCA DE PREVENCIÓ

En la campanya de revisió de l’Arbratge Protegit Municipal, la Delegació de Parcs i Jardins està fent especial èmfasi en aquells exemplars arboris que, tant per la seua excepcional grandària com per la seua ubicació, és necessària la seua revisió amb més freqüència ja que cal realitzar estudis de la seua biomecànica, per tal de minimitzar els riscos de trencament, i permetre l’entrada de llum a l’interior de la copa, afavorint així el creixement de branques i fulles.

La poda dels ficus s’ha generalitzat en bona part de la ciutat per renovar les copes dels arbres, unes tasques de manteniment que la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha dit que “l’anterior executiu del PP va descuidar per complet, fins al punt que, per exemple, els exemplars de Marquès del Túria portaven 40 anys sense ser alleugerits de branques i fulles”.

Concretament, els arbres que estan podant-se ara a l’Albereda, dos van tindre tasca de manteniment fa tres anys i l’altre, més a prop de l’edifici de la Cigonya, feia sis anys.

Concretamente, los árboles que se están podando ahora en la Alameda, dos tuvieron tarea de mantenimiento hace tres años y el otro, más cerca del edificio de la Cigüeña, hace seis años.