juguetes

La campanya “Regala en valencià. Jugar en valencià és un regal” té l’objectiu de promoure i difondre la compra de joguets i jocs en valencià durant estes festes, ja que davant la gran oferta de joguets disponibles, a voltes és difícil poder trobar productes en la nostra llengua. Per això, amb esta campanya es facilita informació per a fer saber a la gent que hi ha molta oferta de joguets, de jocs i de llibres en valencià i que per tant, també és possible regalar en valencià. És una iniciativa en què l’Ajuntament de Torrent, a través de l’Oficina, és pioner perquè és l’únic que edita esta catàleg que vol incidir també en l’àmbit comercial específic del món dels joguets i dels regals.

Per això, s’ha editat en paper un llibret com una mena de catàleg que s’estructura en diferents apartats: jocs educatius, nines, jocs interactius, jocs en família, música i llibres. En cada apartat s’inclouen diversos joguets o jocs amb la imatge, que va acompanyada d’una explicació i de l’edat per a la qual està recomanat el joguet, així com la casa que el comercialitza, per a facilitar tota la informació als pares a l’hora de trobar-los, perquè som conscients que entre la gran oferta disponible, a voltes és difícil poder trobar productes en la nostra llengua.

S’ha fet una edició de 9.000 llibrets que fem arribar a tot l’alumnat de les escoles de Torrent, juntament amb la carta als reis en valencià que és una altra campanya que en esta època també du a terme l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià per a fer possible que els xiquets puguen emprar el valencià en l’activitat no escolar més important per a ells. La carta té un format molt innovador ja que està composta pel sobre, una carta amb espai perquè els xiquets escriguen als reis i demanen els joguets que vulguen i un full adhesiu amb un vocabulari sobre joguets perquè així de manera lúdica aprenguen també el lèxic en valencià dels joguets.

Així, al llarg d’estos dies, es repartiran entre tot l’alumnat d’infantil i primària fins a 4t de les escoles de Torrent, cartes als reis i catàleg dels jocs i joguets en valencià perquè els arriben de primera mà, ja que com diu la campanya “Jugar en valencià és un regal”.

A més de les escoles, també es fan arribar a les botigues de joguets de la localitat, tant cartes com els catàlegs del Regala, per a arribar i incidir en l’àmbit comercial on és molt important promoure també l’ús del valencià.

La regidora de Dinamització Lingüística ha declarat que “és una iniciativa més de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià molt interessant i molt profitosa ja que promou el valencià en l’àmbit comercial i en el de joguets, i així, fa valdre l’ús de la nostra llengua i fa possible que en els regals que es faran este Nadal, el valencià també hi siga present”

Esta campanya també es difondrà a través dels comptes de Facebook i Twitter de l’Oficina de Promoció del Valencià