Torrent ha dit adéu a les festes patronals d’enguany. S’han viscut unes setmanes molt intenses plenes de música, tradició i, sobretot, germanor.

Les Festes Patronals van omplir durant tota la setmana cada racó de la ciutat amb multitud d’espectacles per a tots els públics en les festes més camaleòniques, participatives i econòmiques. Dels 195.000 euros de pressupost, el 90% repercuteix directament en empreses d’espectacles i associacions locals, deixant la major empremta econòmica de l’última dècada.

Gestionant de manera directa i responsable, ajustant al màxim el catxé dels artistes i fugint dels macroconcerts que absorvien la part més cridanera dels pressupostos pels intermediaris, tot el potencial econòmic es deriva directament sobre els col·lectius de la ciutat “permetent amb les millores tècniques que les condicions dels seus espectacles passen de la consideració amateur a la professional, i un bon exemple són el Festival Nacional de Folklore o el de Playbacks Fallers”, segons paraules del regidor de l’àrea.

Així, més del 30% del pressupost final s’ ha destinat a grups i associacions locals. El mateix percentatge s’ha destinat a companyies valencianes encarregades de diferents espectacles. El regidor d’Activitats Lúdiques, Alfred Costa, ha volgut destacar “el caràcter popular, la responsabilitat i la participació de tota la ciutat en unes festes que hem volgut fer arribar a tots els barris en la programació d’actes més camaleòniques que mai ha tingut Torrent” .

Per aquest motiu, 7Televalencia tampoc se les ha volgut perdre.