Els Reis Mags d’Orient han arribat a la ciutat de Torrent repartint il·lusió i complint els somnis dels més xicotets. En la nit més esperada de l’any, milers de veïns es van congregar des de l’avinguda al Vedat fins al carrer de l’Ermita per a rebre a les seues majestats.

El pregoner real ha obert la cavalcada anunciant l’arribada de la comitiva acompanyat per patinadors, que han repartit les 7.000 “mesuretes” per a facilitar a grans i xicotets la recollida de les llaminadures i *snacks llançats. Enguany s’ha multiplicat la quantitat de “mesuretes” per a facilitar la recollida dels caramels a tots els xiquets durant el recorregut, una iniciativa del consistori que en la passada edició va tenir molt èxit. A més, la delegació de Cultura ha augmentat la quantitat de llaminadures: 20.000 **snacks sense gluten, més d’un milió de caramels, 5.000 pilotes de plàstic i 2.200 peluixos que s’han llançat des de les diferents carrosses i els vehicles reals.

La il·lusió i la fantasia es respiraven per tota l’Avinguda, gràcies al fruit del treball de tots aquells que han fet possible la realització de la cavalcada. Han participat més de 600 persones, entre ells els representants del teixit associatiu de la ciutat, col·lectius festius, tradicionals, veïnals, culturals i esportius.

Durant el recorregut els més xicotets han pogut gaudir d’un drac inflable amb dos caps, dofins amb llum o de la coneguda saga de Star Wars. A aquesta saga cinematogràfica li ha acompanyat la música dels films interpretada per la Va unir Musical de Torrent.

Melchor, Gaspar i Baltasar, han arribat a Torrent acompanyats pels seus patges reals muntats en tres autobusos de dos pisos. Al rei Melchor, ho han acompanyat uns bonics cotxes clàssics de l’associació HortaClassics en el qual han anat la Musa de la Música, Ana María Castro acompanyada per les seues cambreres.

El Club de Tennis de Torrent ha desfilat també acompanyant al primer de les seues majestats en una carrossa. A ells els han prosseguit els integrants més joves del **Kangoo Torrent, que dirigeix l’entrenador Sergio **Bacete.

En l’autobús real, el rei Melchor ha saludat als xicotets acompanyat per alguns representants de Moros i Cristians: Vicent Burguera, capità cristià, Concha Gallardo, de la **alferecía cristiana i, Patricia López, de la **alferecía mora, juntament amb les clavariesas de la Puríssima.

A la seua majestat li han seguit els integrants de la falla Sant Amador Espartero, el Club Gimnàstica Torrent i un autobús amb els jugadors del Torrent Cf.

El rei Gaspar, desfilant amb la música interpretada pel Cercle Catòlic, ha eixit en la cavalcada amb un altre autobús acompanyat pel capità moro, Vicent Simó i clavariesses de la Puríssima. A la seua majestat li ha precedit un cotxe clàssic en el qual ha desfilat la Reina de la Trobada, Gemma Torrent juntament amb les seues dues cambreres.

La Fallera Mayor Infantil de la ciudad, Alexia Manzano, ha desfilado en una carroza junto con su corte de honor, lanzando caramelos y abriendo paso al ballet organizado por la Escuela de baile Sara Baixauli y el autobús en el que han salido las reinas de la asociación de Amigos de la Cultura Andaluza, Sonia Ordóñez y Miriam Rivodigo.

Al rey Baltasar le ha precedido otro coche clásico en el que ha desfilado la Dulcinea de Castilla la Mancha junto con clavariesas de la Purísima. A ellas, les ha seguido una carroza desde la que la Fallera Mayor de Torrent, María Jesús Rincón Prieto acompañada por su Corte de honor han lanzado golosinas a los niños.

Los falleros de la comisión Ángel del Alcázar ganadores del playback fallero también han formado parte de esta cabalgata, que la ha cerrado el autobús del Rey Baltasar acompañado por la fallera mayor de la comisión Antoni Pardo, Nerea Monera, y de ADISTO.

La noche mágica ha culminado por vez primera en Torrent, con un gran espectáculo audiovisual. Una historia “mágica” realizada con la técnica de mappings que ha sido proyectada sobre una reproducción a tamaño real de la fachada de la Casa de la Cultura, en el antiguo Ayuntamiento, que ha servido de escenario para la aparición y saludos de sus Majestades de Oriente. Un espectáculo que no ha dejado indiferente a nadie y ha gustado tanto a pequeños como mayores. En el escenario, sus majestades han recibido la llave de la ciudad de manos del alcalde Jesús Ros que abre las casas de la ciudad para que los niños pudieran recibir sus regalos que esperan con tanta emoción.