cometas

Després d’una aturada d’un any, el Festival Internacional de Cometes torna a València per a la seua XXI edició. Serà organitzat una vegada més pel Milotxes Club de València, que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i dels diferents patrocinadors de l’esdeveniment.

Milotxes Club és el fundador d’aquest festival, que va celebrar la seua primera edició fa una mica més de 20 anys a Gandia, traslladant-se després a la ciutat de València. El Milotxes Club és una associació sense ànim de lucre per a la promoció i vol de cometes d’àmbit regional.

Segons apunta el club organitzador, hi haurà premis a les diferents disciplines que s’exhibiran en el festival. Entre elles es troben la de millor vol acrobàtic individual, la de millor cometa estàtica de construcció pròpia o la de vol de grans cometes (pròximes als 30 metres d’envergadura).

El propi Milotxes Club confirma que enguany, a més de recuperar el format tradicional del festival, pretén donar protagonisme als més xicotets de la casa. Ho farà mantenint els tallers gratuïts per a xiquets que ja van tenir lloc en l’edició de l’any passat.

Al costat de monitors especialitzats, cada xiquet elaborarà una cometa monofil model Teula. Aquesta activitat és gratuïta i els materials els proporcionarà l’organització. En aquest sentit, hi haurà quatre tallers diaris de 45 minuts per a un total de 60 xiquets en cadascun d’ells.