Les cometes més originals sobrevolaran el cel de València

La Malvarrosa acull el Festival Internacional de Cometes, un particular esdeveniment replet de cachirulos que ressuscita després d'un any en guaret

cometas

Després d’una aturada d’un any, el Festival Internacional de Cometes torna a València per a la seua XXI edició. Serà organitzat una vegada més pel Milotxes Club de València, que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i dels diferents patrocinadors de l’esdeveniment.

Milotxes Club és el fundador d’aquest festival, que va celebrar la seua primera edició fa una mica més de 20 anys a Gandia, traslladant-se després a la ciutat de València. El Milotxes Club és una associació sense ànim de lucre per a la promoció i vol de cometes d’àmbit regional.

Segons apunta el club organitzador, hi haurà premis a les diferents disciplines que s’exhibiran en el festival. Entre elles es troben la de millor vol acrobàtic individual, la de millor cometa estàtica de construcció pròpia o la de vol de grans cometes (pròximes als 30 metres d’envergadura).

El propi Milotxes Club confirma que enguany, a més de recuperar el format tradicional del festival, pretén donar protagonisme als més xicotets de la casa. Ho farà mantenint els tallers gratuïts per a xiquets que ja van tenir lloc en l’edició de l’any passat.

Al costat de monitors especialitzats, cada xiquet elaborarà una cometa monofil model Teula. Aquesta activitat és gratuïta i els materials els proporcionarà l’organització. En aquest sentit, hi haurà quatre tallers diaris de 45 minuts per a un total de 60 xiquets en cadascun d’ells.