Toni Gaspar
El presidente de la Diputación de Valencia en su paso por 7 Televalencia.

Després de les passades eleccions municipals i amb el triomf del PSPV-PSOE en la majoria dels municipis valencians, Toni Gaspar revalidava el seu càrrec en la Diputació de València com a president.

En el seu discurs d’investidura el va deixar clar: mentre siga president la Diputació s’omplirà de polítiques al servei dels ajuntaments, de justícia social i de feminisme. Gaspar creu fermament que “la bona política” “fa que les demandes de la gent tinguen un reflex institucional. En aquest inici de curs polític ens concedeix una entrevista al digital 7Televalencia.

1. Com ha viscut el capítol de gota freda que ha afectat la província de València?

Amb molta preocupació. Ara estem valorant totes les conseqüències del temporal que han sigut molt dures especialment a la Comarca de la Vall d’Albaida. Cal agrair als servidors públics que aquests dies continuen treballant per a garantir la seguretat i tornar a la normalitat. La diputació de València estarà ara on no puga arribar la Generalitat per a ajudar a recuperar les infraestructures danyades.

2. Va ser fàcil arribar a un acord amb els seus socis de govern en la Diputació de València?

Sí. En l’anterior legislatura érem quatre i ara som dues. Ens va costar 24 hores posar-nos d’acord amb Compromís. Vam haver d’esperar a la constitució de l’Ajuntament de València per cortesia política però va ser fàcil. Crec que és important que els polítics siguem capaços de posar-nos d’acord per a poder governar.

Toni Gaspar deposita el seu vot durant el ple per a constituir la corporació de la legislatura 2019-2023. EFE/Manuel Bruque

3. La Infrafinaciación que pateix la Comunitat Valenciana continuarà estant aquest curs polític en l’agenda valenciana, Com ha de resoldre’s aquest tema?

No podem continuar vivint del FLA. Som els més infrafinançats d’Espanya i continuem estant llastrats per esta injustícia. És un tema complicat que cal solucionar urgentment. És cert que la situació de bloqueig polític que vivim no ajudar a resoldre, però hem de continuar exigint el que ens toca als valencians.

4. El seu principal projecte per a aquesta legislatura?

És senzill: Portar la Diputació de València al Segle XXI. Cal simplificar la institució per a agilitar la burocràcia i aconseguir que els recursos s’utilitzen de la millor manera possible.

5. Va insistir molt en el seu discurs d’investidura a gestionar la disparitat i administrar la discrepància.

Sí que crec que aquests són “principis” que han d’estar presentes “tota la legislatura”. Portem massa temps amb mals auguris. Cal rebaixar tensió. La crítica destructiva per ser d’un altre partit no aporta res al ciutadà. Hem d’obrir ja un altre temps.

Toni Gaspar y Sylvia Costa en el plató de ‘Ágora’.

Les 7 coses que no sabies de Toni Gaspar

Un lloc per a desconnectar: Qualsevol lloc, acompanyat i prop del mar.

El seu plat favorit: un bon plat de pasta.

Què és el primer en què es fixa d’una persona? La seua mirada.

Quina és la seua major mania? L’ordre.

Què és el que més el molesta d’una persona? La impuntualitat.

Aquest mes de Setembre s’ha proposat… Continuar sent feliç.

Està en política perquè… No conec una altra manera millor d’intentar millorar les coses.