Toni Cantó veu “complicat” pactar amb el PSPV i obri les portes als populars

El diputat assegura que treballarà duro per a llevar al tripartit" per ser un govern on "s'han endollat, s'han col·locat i han creat 'chiringuitos'"

El diputat nacional de Ciutadans Toni Cantó ha anunciat la seua candidatura a les primàries del seu partit per a tractar de presidir la Generalitat Valenciana en les pròximes eleccions autonòmiques del mes de maig. Cantó ha assegurat que veu “molt complicat” un pacte amb el PSPV-PSOE en assegurar que el partit “s’assembla massa al PSC” i que sembla sentir-se “més còmode” amb Compromís o Podemos encara que ha assenyalat no perdre l’esperança que el grup socialista mire més “al centre que cap als extrems”.

Per contra, el diputat ha deixat la porta oberta a un possible pacte amb el Partit Popular valencià assegurant que sí que estaria disposat a afrontar “un pacte semblant” al que Ciutadans ha realitzat amb els populars a Andalusia repetint les principals mesures acordades allí en ser qüestions que es preocupen “realment dels problemes dels ciutadans”.

Cantó
Toni Cantó ofereix després d’anunciar que es presentarà a les primàries del seu partit per a ser candidat a la Generalitat. EFE/Kai Försterling

Cantó també ha afirmat que Ciutadans és l’alternativa que necessita la Comunitat “perquè els valencians tinguen d’una vegada el Govern que es mereixen” i treballarà duro per a llevar al tripartit del Govern”. “Van dir que anaven a rescatar persones i només s’han rescatat a si mateixos: s’han endollat, s’han col·locat, han creat ‘chiringuitos’, i no obstant això seguim amb llistes d’espera en sanitat, amb barracons en educació, sense resposta en dependència i amb un problema greu d’habitatge, i per a això no estan fent absolutament res”.

A més, el polític ha sigut crític amb l’oposició i ha destacat que mentre Compromís està donant “un espectacle bochornoso” per les “baralles” d’estar en les llistes en Podemos s’està “deshilachándose”.

VOX propone la desaparición de las autonomías