El diputat nacional de Ciutadans Toni Cantó ha anunciat la seua candidatura a les primàries del seu partit per a tractar de presidir la Generalitat Valenciana en les pròximes eleccions autonòmiques del mes de maig. Cantó ha assegurat que veu «molt complicat» un pacte amb el PSPV-PSOE en assegurar que el partit «s’assembla massa al PSC» i que sembla sentir-se «més còmode» amb Compromís o Podemos encara que ha assenyalat no perdre l’esperança que el grup socialista mire més «al centre que cap als extrems».

Per contra, el diputat ha deixat la porta oberta a un possible pacte amb el Partit Popular valencià assegurant que sí que estaria disposat a afrontar «un pacte semblant» al que Ciutadans ha realitzat amb els populars a Andalusia repetint les principals mesures acordades allí en ser qüestions que es preocupen «realment dels problemes dels ciutadans».

Cantó
Toni Cantó ofereix després d’anunciar que es presentarà a les primàries del seu partit per a ser candidat a la Generalitat. EFE/Kai Försterling

Cantó també ha afirmat que Ciutadans és l’alternativa que necessita la Comunitat «perquè els valencians tinguen d’una vegada el Govern que es mereixen» i treballarà duro per a llevar al tripartit del Govern». «Van dir que anaven a rescatar persones i només s’han rescatat a si mateixos: s’han endollat, s’han col·locat, han creat ‘chiringuitos’, i no obstant això seguim amb llistes d’espera en sanitat, amb barracons en educació, sense resposta en dependència i amb un problema greu d’habitatge, i per a això no estan fent absolutament res».

A més, el polític ha sigut crític amb l’oposició i ha destacat que mentre Compromís està donant «un espectacle bochornoso» per les «baralles» d’estar en les llistes en Podemos s’està «deshilachándose».

VOX propone la desaparición de las autonomías