Tot el que no has d’oblidar per a celebrar Sant Joan a València

Et donem alguns consells perquè pugues organitzar amb temps, la nit més màgica i curta de l'any

Aquest cap de setmana, concretament la matinada del 23 al 24 de juny, les platges de València s’ompliran de fogueres per a celebrar els rituals en els quals s’uneixen el mar i el foc, una nit alguns consideren molt especial per a poder demanar els seus desitjos, saltant les ones o les fogueres, i deixant arrere tot el dolent que ha ocorregut durant l’any.

En 7Televalencia volem que gaudisques al màxim de la festa i és per això que et donem alguns consells perquè pugues organitzar amb temps, la nit més màgica i curta de l’any:

Platges on es pot i no es pot fer fogueres

La nit de Sant Joan es celebra en pràcticament totes les platges de la Comunitat Valenciana i a la ciutat de València, l’activitat se centra fonamentalment a les Platges de les Arenes, la Patacona i la Malva-rosa.

No obstant això, a les platges que es troben dins del Parc Natural del Saler i L’Albufera com Pinedo, L`Arbre del Gos, El Saler, La Garrofera, la Devesa i el Recatí-Perellonet et recordem que està prohibit fer foc.

Una altra possibilitat és desplaçar-se a les platges més pròximes com Alboraia, Meliana, la Pobla de Farnals o el Puig, on en principi no existeix restricció a l’hora de realitzar fogueres.

D’on va traure la llenya per a fer les fogueres?

Habitualmente L´  Ajuntament de València, així com els ajuntaments de la resta de localitats, realitzen el repartiment de llenya al llarg de la vesprada, i al seu torn, també es distribueixen bosses per a depositar els residus que es puguen generar.

Et recordem que és molt important arreplegar tots els residus de menjar, beguda… que es generen especialment els de cristall i tot tipus de deixalla que puga ser perillós.

Com arribe a les Platges?

A causa de la gran quantitat de desplaçaments que es realitzen al llarg de la jornada, moltes de les grans vies de la ciutat es tallen per a impedir el pas de vehicles, és per això que et recomanem l’ús de transport públic per a desplaçar-te a les platges.

 EMT oferirà serveis especials durant la nit de Sant Joan, per la qual cosa algunes de les línies que es dirigeixen a la zona marítima (14, 15, 18, 19, 25, 31, 32, 92, 93, 95, 98, 99, N1 i N9 ) veuran ampliats els seus horaris i freqüències. (Consultar en la pàgina oficial de l’EMT).

Pel que respecta al metro i al tramvia MetroValencia també oferirà durant tot el dia i durant tota la nit serveis especials. (Consulta els horaris especials)

I recorda que sempre pots agafar la teua bicicleta, un Valenbisi o decidir anar caminant.