Las playas se blindan por San Juan: horario de cierre y en cuáles se prohíbe el acceso
Imagen de archivo de una noche de San Juan.

Aquest cap de setmana, concretament la matinada del 23 al 24 de juny, les platges de València s’ompliran de fogueres per a celebrar els rituals en els quals s’uneixen el mar i el foc, una nit alguns consideren molt especial per a poder demanar els seus desitjos, saltant les ones o les fogueres, i deixant arrere tot el dolent que ha ocorregut durant l’any.

En 7Televalencia volem que gaudisques al màxim de la festa i és per això que et donem alguns consells perquè pugues organitzar amb temps, la nit més màgica i curta de l’any:

Platges on es pot i no es pot fer fogueres

La nit de Sant Joan es celebra en pràcticament totes les platges de la Comunitat Valenciana i a la ciutat de València, l’activitat se centra fonamentalment a les Platges de les Arenes, la Patacona i la Malva-rosa.

No obstant això, a les platges que es troben dins del Parc Natural del Saler i L’Albufera com Pinedo, L`Arbre del Gos, El Saler, La Garrofera, la Devesa i el Recatí-Perellonet et recordem que està prohibit fer foc.

Una altra possibilitat és desplaçar-se a les platges més pròximes com Alboraia, Meliana, la Pobla de Farnals o el Puig, on en principi no existeix restricció a l’hora de realitzar fogueres.

D’on va traure la llenya per a fer les fogueres?

Habitualmente L´  Ajuntament de València, així com els ajuntaments de la resta de localitats, realitzen el repartiment de llenya al llarg de la vesprada, i al seu torn, també es distribueixen bosses per a depositar els residus que es puguen generar.

Et recordem que és molt important arreplegar tots els residus de menjar, beguda… que es generen especialment els de cristall i tot tipus de deixalla que puga ser perillós.

Com arribe a les Platges?

A causa de la gran quantitat de desplaçaments que es realitzen al llarg de la jornada, moltes de les grans vies de la ciutat es tallen per a impedir el pas de vehicles, és per això que et recomanem l’ús de transport públic per a desplaçar-te a les platges.

 EMT oferirà serveis especials durant la nit de Sant Joan, per la qual cosa algunes de les línies que es dirigeixen a la zona marítima (14, 15, 18, 19, 25, 31, 32, 92, 93, 95, 98, 99, N1 i N9 ) veuran ampliats els seus horaris i freqüències. (Consultar en la pàgina oficial de l’EMT).

Pel que respecta al metro i al tramvia MetroValencia també oferirà durant tot el dia i durant tota la nit serveis especials. (Consulta els horaris especials)

I recorda que sempre pots agafar la teua bicicleta, un Valenbisi o decidir anar caminant.