El tiempo en Valencia para las Fallas 2021: lluvia y tormenta para el arranque de las fiestas
Comunidad Valenciana, Valencia 7 de Marzo de 2016. Fallas 2016. Mascleta. Fotografia de: Damián Torres

Inestabilitat meteorològica per a les Falles 2021. Així es preveu el temps de la setmana vinent coincidint amb els dies grans de les festes josefinas. Les primeres previsions apunten a una arrencada passada per aigua encara que s’espera que la situació revertisca amb l’avanç de les jornades.

Segons avança l’Agència Estatal de Meteorologia, la plantà serà la primera perjudicada. El muntatge dels monuments fallers ja ha començat per a donar el tret d’eixida a les Falles dimecres que ve 1 de setembre. No obstant això, per a arribar a aquesta data caldrà fer front a diversos episodis de precipitacions.

El diumenge s’esperen intervals nuvolosos i nuvolositat d’evolució diürna. A això se suma probabilitat de precipitacions ocasionalment amb tempesta, preferentment en el terç nord.

La pluja continuarà el dilluns 30 d’agost. La setmana arrancarà amb l’arribada d’un centre atlàntic de baixes pressions situat a l’oest de la Península. Aquest contribuirà a un augment de la inestabilitat en la Comunitat Valenciana. S’esperen ruixats i tempestes dispersos i ocasionals que podrien arribar a ser localment fortes.

Des de Aemet apunten al fet que cara a la resta de la setmana augmenta notablement la incertesa. No obstant això, assenyalen que el dimarts són probables les probables les precipitacions i tempestes que podran ser localment intenses.

EL TEMPS EN FALLES: DE L’1 Al 5 DE SETEMBRE

A partir del dimecres dia 1 s’incrementa la possibilitat de precipitacions en gran part de la Península, principalment en la meitat nord, centre i nord de la Comunitat Valenciana. Seran més intenses i persistents en zones muntanyenques del quadrant nord-est, però probablement s’estendran també a zones planes.

El dijous la situació revertirà amb intervals nuvolosos però amb absència de pluja. A més, a partir del divendres 3 es farà un pas més en l’estabilitat temporal amb cels poc nuvolosos i assolellats que perduraran durant tot el cap de setmana. Respecte a les temperatures, les primeres previsions assenyalen màximes de 28 graus i mínimes de 22°.