Las Fallas serán protagonistas de la próxima serie internacional de Amazon Prime
Falla del Mercado de Colón en 2018. / Pierrick Trunsard (FLICKR)

Les Falles de València 2022 ja han completat la seua primera setmana de calendari festiu encara que queden les cites clau. Dimarts que ve 15 de març arrancarà la setmana gran de les Falles, unes jornades que enguany podrien estar passades per aigua.

Abans de l’arribada d’aquesta data, la ciutat de València viurà una setmana d’inestabilitat. Després de les grans precipitacions d’aquest dilluns que van obligar a suspendre la mascletà, des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ja han avançat que hi haurà més pluja.

D’ací al divendres l’aigua donarà una treva per a la plantà dels primers monuments fallers. No obstant això, cara a la fi de setmana podrien tornar els ruixats. El divendres tornaran els intervals nuvolosos i conforme avanç el dia augmentarà la probabilitat de pluja fins al dissabte quan si s’esperen precipitacions en les primeres hores de la jornada.

El diumenge, a portes de la setmana gran de Falles, es preveu més aigua. La probabilitat de pluja serà del 50% en les hores centrals del dia i es dispararà al 75% a la nit. Aquesta situació es prolongarà al dilluns on s’esperen ruixats més abundants que podrien ser fins i tot en forma de tempesta.

PLOURÀ DEL 15 Al 19 DE MARÇ?

Encara que encara hi ha molta incertesa sobre el temps de la setmana vinent, tot apunta al fet que sí que plourà. La previsió meteorològica a 14 dies de vista marca que el dimarts 15, dia de la plantà de les falles, la pluja assotarà València. S’esperen 19.9 mm d’aigua i fortes ratxes de vent de fins a 23 km/h. En aquest cas estaria en perill la celebració de la mascletà i de la Nit de l’Alba (00:00h.)

Cara al dimecres 16, nit del primer castell, la pluja podria continuar i fins i tot amb major quantitat (36.4 mm). No obstant això, les ratxes de vent descendirien fins als 14 km/h. Aquesta situació es repetiria el dijous 17, primer dia de l’Ofrena, encara que les precipitacions podrien amainar durant l’avanç del dia.

Per al cap de setmana del 18 i 19 tot apunta a una millora del temps. A pesar que existeix probabilitat de pluja, s’espera que siguen lleus ruixats (0,2 mm). En aquest cas, la segona jornada de l’Ofrena, la Nit del Foc i la Cremà podrien celebrar-se amb èxit.

Cal recordar que totes aquestes prediccions són encara molt primerenques i que podrien canviar en els pròxims dies.