Alameda

(Andrea Bolúmar). Menjar amb vista o entorns agradables és sempre un encert i més si són rinconcitos a la nostra ciutat. A València hi ha llocs en els quals prendre un aperitiu en aquests llocs és molt fàcil, però només cal saber on acudir. Et proposem cinc llocs on gaudir d’un matí o una tard de finde en un entorn agradable està garantit. T’animes a conèixer-los?

1. Àtic Bar Alameda & Àtic Restó

Esta terrassa situada en el passeig de l’Albereda, (Carrer de l’Arquitecte Mora, 2) té unes vistes espectaculars on es pot veure l’altra part de l’antic llit del rio Túria. Amb un toc racionalista dels anys 50, este terrat és perfecte per al “afterwork” o per a prendre alguna cosa en qualsevol moment. A més, aposten pel sa, tant que han tret la seua pròpia carta “Healthy”, on pots degustar un poke de salmó o qualsevol bowl compost de diversos ingredients. Ah i si tens fred, no et preocupes, les estufes elèctriques que col·loquen faran que la teua trobada siga més confortable.

Al costat d’aquesta desenfadada terrassa es troba l’Àtic Restò que consisteix en una carta més elaborada i amb menú degustació per als paladars més exquisits.

2. Ático Ateneo Lounge

Si visites el centre de la ciutat et toparàs amb l’Ateneu Mercantil de València (Plaza de l’Ajuntament, 18 (entrada a l’edifici pel carrer Moratín, 12), una societat cultural que alberga tot tipus d’assumptes i que fa un parell d’anys va decidir remodelar-se i convertir el seu àtic en un espai per a disfutar d’una trobada gastronòmica. Les vistes a 50 metres d’altura donen una perspectiva del paisatge urbà de la Plaça de l’Ajuntament. Es pot accedir des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit, per la qual cosa es pot aceder en qualsevol moment del dia. A més, pots demanar alguna cosa en el seu “Sky Bar” i fer que la teua visita aquest terrat en ple centre siga més completa.

3. Petit Bistró Plaza de la Virgen

Qui ha dit que les vistes des de dalt són les úniques espectaculars? En Petit Bistró (Carrer dels Cavallers, 3b) pots gaudir de les vistes a peu de carrer de la plaça més contundent pels fallers, la Plaça de la Verge. Situat en la plaça per als vianants mes representativa de la ciutat de València en ple centre històric, pots degustar d’un aperitiu a qualsevol hora del dia mentre gaudeixes de les vistes de la Catedral de València. I si eres friolero no et preocupes perquè tenen diverses estufes que reparteixen la calor en el seu entorn.

4. Malabar Steakhouse & Beer (Veles e Vents)

L’edifici del Veles e Vents no solament és conegut per albergar inumerables esdeveniments, sinó que és un espai on també es pot accedir en qualsevol moment a prendre alguna cosa amb vista al Port de València. El lloc més transgressor és el Malabar Steakhouse & Beer (Moll de la Duana s/n), un espai desenfadat i perfecte per a les trobades casual amb amics. Este local mostra la fusió entre la València industrial i dinàmica. Pots accedir a ella en la primera planta de l’edifici Veles e Vents. Terrassa Malabar.

5. Mi Cub

La terrassa gastronòmica basada en la cuina de mercat té lloc en l’emblemàtic Mercat de Colón. Situada en la part de dalt, es pot degustar d’una bona cervesa amb maridatge: des de banderillas, pinchos, croquetes, o desgustación de formatges, fins i tot. El Mi Cub (Carrer Jorge Juan, 19) és un espai avantguardista i acollidor que imita a un jardí urbà. És perfecte per a fer una pausa en ple centre de València i acollidor lloc que també disposa d’estufes per a crear un bona ambient.

A quines esperes per a gaudir d’alguna d’aquestes terrasses?

El restaurante Lateral desembarca en Valencia