Confirman un tercer brote de coronavirus en la provincia de Valencia
Un padre junto a su hijo sentados en un banco de Valencia. / FOTO DE LA EXPOSICIÓN DE VALENCIAPORT.

Primer va ser Castelló, després Rafelbunyol i ara és el torn de Burjassot. La localitat valenciana és el tercer municipi on s’ha detectat un brot de coronavirus. Segons la Conselleria de Sanitat hi ha un total de 6 casos positius. Pel que sembla es tracta d’un brot únic familiar i Salut Pública ja treballa en el seguiment de contactes encara que de moment totes les proves a aquests han donat negatiu.

A més del nou brot, el detectat a Castelló continua creixentEn les últimes hores s’han confirmat 4 casos positius nous. En total ja són 31 les persones afectades per aquest brot que va arrancar en la Nit de Sant Joan en assistir una persona que havia estat de viatge a Lleida.

Respecte al brot de l’empresa de Rafelbunyol, es continuen realitzant proves PCR. L’objectiu és descartar possibles casos en aquells treballadors que comparteixen zones comunes amb persones que ja han donat positiu.

UNA VÍCTIMA I PROP D’UNA VINTENA DE NOUS CONTAGIS

Sanitat ha confirmat 19 nous contagis de coronavirus sent ja 11.689 persones les afectades des de l’inici de la pandèmia. Són 2 casos a Castelló, 4 a Alacant i 13 a València. D’aquesta forma queden actius 275 casos el que suposa un 1,4% del total de positius.

Després de sis dies consecutives sense víctimes mortals, s’ha notificat una defunció per coronavirus. Ara el número total de morts és de 1.476 persones. Per províncies són 227 a Castelló, 512 a Alacant i 737 a València.

A més, la Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 74 altes a pacients amb coronavirus. Així, el total de persones curades ascendeix ja a 17.088 persones. D’altra banda, el nombre d’ingressos és de 54 pacients, 6 d’ells en les unitats de vigilància intensiva.

Actualització de la situació en residències

Hui dia hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a Castelló, 1 a Alacant i 6 a València. A més, entre els nous positius es troben un resident i dos treballadors.

Finalment, en aquests moments es troben sota vigilància activa de control sanitari 4 residències en la Comunitat Valenciana. E 1 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.