Després de dues jornades dures i marcades per les altes temperatures, el Grand Prix Sevens Sèries Copa de la Reina de Rugbi femení, que es disputava en el Poliesportiu Quatre Carreres de València, ha conclòs amb un èxit rotund.

La classificació de la segona fase ha quedat de la següent manera:

1º CR Majadahonda

2º XV Sanse Scrum

3º Olímpic Escrapalia

4º CR Cisneros

5º Tecnidex València

6º Jabatos RC

7º XV Hortaleza RC

8º CDU Sevilla

9º CR El Salvador

10º Crat O. Coruña

11º ADI Industrials

12º Rugbi Albeitar

El trofeu al millor equip d’aquesta segona fase, el CR Majadahonda, ha sigut lliurat per Francisco Baixauli, president del Rugbi València Club. El trofeu Leona Iberdrola a la millor jugadora ha sigut para María Marin, de CR Majadahonda i ho ha lliurat Alhambra Nievas, àrbitre. I, el Tecnidex als valors del rugbi ha recaigut en Crat U. Coruña i ho ha lliurat Manuel García, president de Tecnidex.

Les valencianes han jugat el primer partit amb el guanyador del dissabte, l’Olímpic Escrapalia i han fet un gran partit. “Han jugat molt bé i hem perdut per molt poc, hem acabat 5-0”, assegurava l’entrenadora del Tecnidex València, Ana María Aigneren. El segon partit les ha enfrontat al XV Hortaleza RC i han guanyat (22 – 7). I, el tercer, el que les ha classificat en cinquena posició, ho han guanyat (7 – 0) enfront del Jabatos RC. Aigneren es mostrava molt satisfeta pel cinquè lloc aconseguit, “ha superat les expectatives que teníem, per la qual cosa hem d’estar molt contentes”.

La capitana del Tecnidex València, Laura Piera assegurava que “està sent una gran experiència ja que són equips amb els quals no havíem jugat abans, que tenen molt nivell ja que juguen en la divisió d’honor molts d’ells. És una forma d’anar creixent com a jugadores i com a equip, agafar minuts de cara a l’any que ve i aprendre”.

Per la seua banda, Ana Crespo, directora del torneig a València, ha assegurat que “ha eixit tot molt bé, hem tingut la sort de comptar amb una gran massa social de voluntaris del Rugbi València Club i tant els patrocinadors com les institucions s’han involucrat molt. Hem d’estar contents pel ben que ha eixit i de la resposta dels equips que han vingut. I també donar les gràcies a la Federació Nacional de Rugbi per haver confiat en aquesta plaça per a aquest gran torneig”.

La tercera i última fase del GPS Copa de la Reina se celebrarà l’1 i 2 de juliol a Valladolid.