ENRIQUE FAYOS, EMPRESARIO TEATRO OLYMPIA. FOTO DE JUAN J. MONZO. TFGP.

El director del teatre Olympia de València, Enrique Fayos, explica com es prepara aquest teatre davant l’arribada del Nadal. El gerent ens avança l’extensa oferta que brindaran a un públic cada vegada més habituat a anar al teatre en el seu temps d’oci.

Quin tipus d’espectacles ofereix el teatre Olympia?

El teatre Olympia és un teatre privat en el qual estem oferint el que el públic està demandant. Fem des de teatre, musical, comèdia, text infantil, familiar i monòlegs. Amb això el que vull és que siga el teatre Olympia siga el teatre per a tots els valencians.

Quin és el més demandat?

Potser els musicals perquè estan més de moda. Però el teatre Olympia és un teatre ideal per a la comèdia i monòlegs. A nivell d’ocupació es reparteix entre aquests dos tipus d’espectacles.

Com ha evolucionat el teatre Olympia en els últims anys?

Va haver-hi un moment en el qual l’Olympia era una illa envoltada de teatres públics. El teatre públic té una visió menys comercial i això està permetent que el teatre Olympia siga referent dins del teatre comercial en valència ciutat. A més, juntament amb el teatre Talía estem fent produccions amb les quals aconseguim que la gent vaja al teatre a passar-lo bé i a gaudir.

Com es presenta la programació dels pròxims dies?

Acabem amb “Circlassica” que és una obra de circ produïda i dirigida per Emilio Aragó, amb la qual crec que el públic familiar gaudirà molt. També, tenim comèdies com a “Junts” amb María Castro, que és una comèdia molt simpàtica. Monòlegs com el “Comandante Lara & cia” que ve aquest divendres. I, en nadal tindrem l’estrena de “El guardaespaldas” que arranca la gira a València i crec que serà un musical que la gent el passarà molt bé.

Com vas viure la polèmica de Dani Mateo?

Va ser una situació molt trista perquè crec que la gent al teatre ha de venir a passar-lo bé i quan la gent ve a un teatre per a discutir, barallar-se o insultar-se és millor que estiguem al marge. Crec que per sort això temps estan passant, la gent ja està més oberta i esperem que el teatre siga un lloc per a pensar gaudir i mai per a passar-lo malament o enfrontar-se.

Perjudica aquest tipus d’accions al teatre Olympia?

No, jo crec que són anècdotes puntuals que cal oblidar. Cal pensar que la gent té més ganes d’unir-se, riure’s i passar-ho bé que de generar crispació.

Ascendeix el nombre de vistes al teatre Olympia?

Cada vegada estem fent més funcions. Fa vint anys l’Olympia cap a entre sis i set funcions a la setmana, i avui un teatre no pot funcionar si no fa deu o dotze funcions setmanals, això està fent que passada més gent per l’Olympia. Tot això a base d’un esforç personal dels equips de treball i sobretot de les companyies. Hui només una companyia no manté a un teatre privat com és l’Olympia que no té cap mena de subvenció, on l’única subvenció és la dels espectadors. Per això, has de tenir una oferta molt àmplia perquè la gent vinga i puguem mantenir aquest teatre.

L’Olympia està entre els primers teatres d’Espanya en nombre d’espectadors i València és la tercera capital d’Espanya, això es mereix tenir una bona oferta a nivell teatral.

A més de li teatre Olympia, nosaltres som una empresa de gestió cultural que tenim diversos teatres a València i a Madrid. En aquest moment tenim una obra que està omplint a Madrid “La Función Que Sale Mal” que és un èxit la comèdia que està triomfant a Madrid. Per tant, estem satisfets perquè podem dir que el teatre és una cosa habitual dins de l’oci dels valencians i els espanyols.

Com podrem gaudir d’un nadal màgic dins d’aquest teatre Olympia?

Tindrem de tot. El musical “El guardaespaldas”, també tindrem musicals familiars, i algun monologo. Seran un nadal obert, amb complements de tota mena perquè la gent puga anar amb un xiquet xicotet a veure un familiar, també puga riure’s amb la màgia que tindrem en el Talía o gaudir en la nostra producció “Por delante y por detrás”. Crec que l’oferta d’aquest nadal va molt bona perquè la gent puga gaudir i puga oblidar-se dels moments tristos o duros que tinga al llarg de l’any.