taxistas

Madrid continua amb la vaga de taxistes en la setena jornada de protestes. Hui l’objectiu era “petar Madrid”, tal com va anunciar ahir el responsable de comunicació de la Federació de Professionals del Taxi, José Miguel Fúnez, i col·lapsar el concorregut Passeig de la Castellana amb el suport de milers de taxis procedents tant de la Comunitat Valenciana com d’Andalusia, Galícia i Extremadura, entre altres autonomies, perquè es regule les VTC (Vehicles de Transport amb Conductor).

No obstant això, l’objectiu s’ha vist frustrat ja que passades les 10 hores s’ha produït la intervenció d’Agents de Policia Nacional i antidisturbis que han desallotjat la Castellana on 2.000 taxistes ocupaven les vies centrals amb una ‘acampada’. Ara el trànsit flueix amb normalitat però els manifestants s’han traslladat al carrer Gènova, al costat de la seu del Partit Popular, on està convocada una marxa sorollosa amb “casseroles i xiulets” fins a les 13 hores.

Ja a la vesprada, es preveu que els taxistes acudisquen a la Porta del Sol (de 17 a 19 hores) per a continuar amb les manifestacions. En tot moment s’ha animat als taxistes al fet que acudisquen amb jupetins grocs igual que va succeir en les protestes de França del mes de desembre.

Encara que la “guerra del taxi” anava a acabar divendres passat, els taxistes madrilenys van decidir continuar-la per a plantar cara a la proliferació d’empreses com Uber o Cabify en considerar “insuficient” el preacord que regula les VTC entre l’autonomia madrilenya i l’Ajuntament. Serà el dimecres quan la reivindicació arribe a Brussel·les on es denunciarà que Espanya està incomplint la directiva de la Unió Europea.

Uber arranca motores en Valencia

Encuentran restos humanos en unos calcetines de una conocida tienda de ropa

Reyes Martí volverá a disparar la mascletà del Día de la Mujer