Les negociacions entre Compromís i PSPV-PSOE per a formar govern conjunt a l’Ajuntament de València estan en l’aire. Després de l’onzena reunió de la comissió negociadora, la portaveu del grup municipal socialista Sandra Gómez ha convocat als mitjans en la seu del partit i ha exigit al portaveu de Compromís i alcalde València, Joan Ribó “sinceritat, lleialtat i confiança” per a continuar amb les negociacions perquè València tinga “un govern estable i de coalició”.

Abrigallada pels regidors i regidores del seu grup i ho membres de la comissió negociadora, Gómez ha remarcat que els socialistes “no donen per trencades les negociacions” però ha assegurat que espera “un gest de Compromís per a recuperar la confiança”. Així, els ha emplaçat a definir si volen“un govern en solitari o un govern estable i de coalició”, com proposen lossocialistas en línia amb el model del Botànic, que Ribó no contempla per al consistori.

“Estem oberts a formar govern”, ha assegurat Gómez qui ha posat l’accent en la “voluntat d’arribar a acords” dels socialistes però ha criticat que “mentre estem asseguts en la taula de negociació, Compromis mantinga reunions paral·leles amb PP” que, en la seua opinió, estarien dirigides a “formar un govern en solitari”.

De lleialtat també ha parlat l’alcalde de València, que ha assegurat que és imprescindible “un mínim” perquè avancen les negociacions per a la conformació d’un govern a la ciutat, al mateix temps que ha assegurat que és “imprescindible” que no es donen notícies falses.

Ribó ha respost així a preguntes dels periodistes sobre la marxa de les negociacions amb el PSPV-PSOE, després del comunicat del dilluns dels socialistes en el qual denunciaven “l’engany” de Compromís per negociar “en paral·lel” amb el PP l’organització de l’Ajuntament per a facilitar un govern en solitari.