El ple del debat d’investidura de Ximo Puig com president de la Generalitat ha començat a les 10.10 hores d’aquest matí. L’únic candidat que s’ha presentat a l’elecció i president de la Generalitat en funcions ha iniciat el seu discurs d’investidura en Les Corts convocant a la “unitat enfront de la barbàrie” que suposa la violència masclista. Està previst que una vegada finalitze el seu parlament se suspenga la sessió fins demà.

Una reunió a primera hora d’aquest matí entre Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el portaveu de Unides Podem en Les Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha permés desbloquejar l’acord entre els tres partits, que anit va quedar encallat, el que permetria reeditar el Pacte del Botànic.

Martínez Dalmau ha confirmat aquest matí que Unides Podem tindrà una vicepresidència segona “verda”. Aquesta part ha explicat que Puig farà aquest matí el seu discurs d’investidura, després de la qual cosa se suspendrà el ple perquè els tres puguen signar aquesta vesprada l’acord a Alacant i la investidura continuarà demà dijous.

Puig i Una altra han entrat junts en l’hemicicle de les Corts, i fins ells s’ha acostat a saludar-los Martínez Dalmau abans que es donara per iniciat el ple. Oltra, actual vicepresidenta en funcions del Consell, ha assegurat que l’acord “està embastat” i el que queda per tancar són els “despuntes fins”.