PSPV

Ximo Puig no està disposat a perdre el seu càrrec al capdavant del PSPV-PSOE i aquest matí ha presentat la seua candidatura per a continuar com a secretari general dels socialistes valencians.

L’actual líder del PSPV s’ha envoltat dels seus afins com la consellera de Sanitat, Carmen Munt; l’alcalde de Torrent, Jesús Ros i el portaveu socialista en Els Corts, Manolo Mata per a anunciar la seua intenció de seguir liderant un PSPV “fort i unit”.

Puig ha tingut paraules per a aquells que defensen la teoria que s’ha de separar la presidència de la Generalitat de la secretaria del partit i est ha respost que “és una tradició que s’ha de mantenir ja que jo vull que Pedro Sánchez siga president del Govern i secretari general del meu partit”.

El líder dels socialista a la Comunitat Valenciana ha tingut paraules per a l’actual dirigent de Ferraz i ha anunciat que li ha comunicat les seues intencions a Pedro Sánchez i li ha oferit la seua col·laboració per a construir “el millor projecte socialista”.

Per la seua banda l’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha assegurat presenta la seua candidatura per a “reforçar” el partit en la Generalitat, no per a “fer fallida” la seua “solidesa” en aqueixa institució, i ha insistit en la necessitat de separar la part orgànica de la institucional.

García ha assegurat que la decisió d’optar a dirigir el partit ha sigut personal i l’ha pres solament, i ha asseverat que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, “no té gens que dir” en un procés autonòmic.

Aquesta candidatura “no és un desafiament al president de la Generalitat, és senzillament un projecte polític diferent”, ha asseverat l’alcalde de Burjassot, qui ha assegurat que el que alguns interpreten com “estripe” o ruptura del partit, ell ho veu com a “democràcia interna”.