El suicidio adolescente se cuela en la Selectividad valenciana
Dos alumnas repasan para las pruebas de Selectividad en Valencia. / UV

La segona jornada dels exàmens de Selectivitat a València ha començat amb la prova de Llengua Castellana. La elevada taxa de suïcidi adolescent ha sigut el tema principal que han hagut d’analitzar els estudiants valencians.

El text que els alumnes han comentat pertany a l’escriptora Najat El Hachmi. Entre altres coses, l’autora es pregunta “per què estan tristes els joves”. A més, en l’article es tracten temes com la criança o la sobreexposició a les pantalles. A tot això, els joves preuniversitaris han hagut d’explicar què són “els nadius digitals”, un concepte usat per l’autora.

En l’article d’Hachmi, publicat en el diari El País el passat 31 de desembre, s’assenyala que el suïcidi és la principal causa de mort entre els joves a Occident. “La qual cosa, com a cultura i com a civilització, hauria de convertir-se en el centre de tots els debats filosòfics”, afig amb preocupació.

En conte al que es refereix al final de “nadius digitals” l’escriptora reflexiona sobre com els joves han nascut envoltats de digitalització. “Els adults deixàvem solos als xiquets amb les pantalles, convertint-se aquestes en transmisoras de valors, no en va passaven més temps amb elles que amb nosaltres”.

La Selectivitat 2022 en la Comunitat Valenciana està en el seu equador. Demà serà l’últim dia de la PAU que acabarà amb els exàmens de Llatí; Grec; Arts Escèniques; Francés… i uns dels exàmens més temuts: Matemàtiques. A partir de llavors hauran d’esperar fins a divendres 17 per a conèixer els seus resultats finals.