València s’ha convertit en els últims temps en seu de l’emprenedoria. Iniciatives privades com a Llançadora al costat de l’impuls de les institucions locals, a través València Activa de l’Ajuntament de València, han convertit a la ciutat en un pol d’atracció d’emprenedors.
Hem volgut destacar les 5 empreses que, des de València, exporten internacionalment els seus productes o compten amb clients més enllà de les nostres fronteres.

Joies made in València

Segur que coneixeu la marca de joieria Singularu que ofereix dissenys exclusius, edicions limitades i joies personalitzades. La companyia valenciana, fundada per Cristina Aristoy i Paco Tormo, ja ha obert la seua primera franquícia a Saragossa i està preparant l’obertura d’una nova botiga pròpia a Mèxic. Actualment la marca de joieria embene de forma online a França, Anglaterra, Alemanya i Polònia. Compta amb tres botigues físiques a València, l’última s’obrió el mes d’abril passat en el centre comercial Arena Multiespacio. En 2018, la companyia va facturar al voltant de 4 milions d’euros i un balanç de vendes durant 2018 que va aconseguir les 200.000 joies venudes.

Planxat a domicili
Mr Jeff va nàixer com una tintoreria i bugaderia els serveis de la qual ofereix la possibilitat de realitzar les comandes a través de la web o de la seua APP triant el que desitges planxar o llavar, així com la recollida a domicili i el ràpid lliurament de la roba. Ara la startup valenciana ha redirigit el seu model amb una nova línia de negoci per a convertir-se en una súper app com a plataforma de serveis per al benestar de les persones. Ara oferirà serveis de perruqueria i bellesa a través dels punts Beauty Jeff, noves franquícies dedicades a la cura estètica i del cabell. Fundada en 2015 per Eloi Gómez, Adrián Lorenzo i Rubén Muñoz avui compten amb un equip de 220 persones i han venut 1.200 franquícies, creant a més 2.500 llocs de treball indirectes. Les expectatives de creixement són colossals, perquè confien a tancar l’any amb 3.000 establiments repartits a Europa, Llatinoamèrica, Àsia i Àfrica.

Hypervelocitat per al transport de mercancias
Zeleros és un projecte dels enginyers de la Universitat de València David Pistoni, Daniel Orient i Juan Vicen que desenvolupa la tecnologia per a construir el vehicle del sistema de transport ‘Hyperloop’. David Pistoni, CEO de la startup acaba de guanyar dues dels premis anuals de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia. L’empresa valenciana d’hyperloop Zeleros ha posat en marxa una ronda de finançament de cinc milions d’euros per al desenvolupament del prototip del vehicle, que espera que estiga preparat en 2024 per a la seua implantació en mercaderies i en 2027 per al mercat de passatgers. En l’actualitat, només sis empreses en el món estan desenvolupant l’Hyperloop: dos als Estats Units, una al Canadà, una a Holanda, una altra a Polònia, i Zeleros, a Espanya

Viatges sorpresa des de València
Waynabox es tracta d’una startup que se centra en organitzar viatges d’una forma molt particular i atrevida; incloent els vols i els allotjaments es trien les destinacions als quals no es vol viatjar, per a així, descobrir quins països i destinacions sorpresa t’ha tocat per a anar-te d’aventura. Una oferta atractiva i innovadorament nova, que l’han convertida en pionera en tota Espanya. Des de la seua fundació en 2015 ja ha embarcat a més de 75.000 usuaris en la seua oferta de viatges sorpresa per Europa, Amèrica i el nord d’Àfrica. Preveu tancar l’exercici 2019 amb una facturació de 5 milions d’euros i acostar-se a la xifra de 100.000 usuaris globals. En 2018 Waynabox va travessar la frontera digital amb la producció d’unes 3.000 caixes sorpresa físiques distribuïdes per Amazon, i gràcies a un creixement mensual del 30% en la seua activitat

Lloguer per a estudiants des de València
Beroomers és una plataforma que posa en contacte a estudiants i joves professionals que cerquen allotjament amb aquells propietaris que volen maximitzar el rendiment de les seues propietats. Beroomers compte en l’actualitat amb més de 30 mil opcions d’allotjament en països com Espanya, Portugal, Itàlia o Anglaterra i ara ha iniciat la seua expansió a Xile. La startup ofereix allotjament en més de 50 destinacions.