à

El president de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), Enrique Soriano, ha assegurat avui que «espera i desitja» que la Unió de Periodistes no impugne la borsa de treball per a la contractació temporal de periodistes en «à.», la nova radiotelevisió autonòmica valenciana.

Soriano ha fet aquestes declaracions en la comissió de Radiotelevisió Valenciana dels Corts, on ha comparegut per a explicar l’activitat de l’entitat al llarg de 2016, el barem de mèrits per a la provisió de les borses de treball i les mesures a aplicar al personal directiu, a petició del PP.

Diversos diputats han preguntat al màxim responsable de la CVMC sobre l’acord de l’assemblea extraordinària de la Unió de Periodistes del passat 10 de juny per a la impugnació de la citada borsa per «vulnerar el principi d’igualtat i tancar la porta en la pràctica al conjunt de periodistes» que no són extraballadors de RTVV.

La decisió d’impugnar eixa futura borsa d’ocupació temporal de periodistes va ser justificada per la Unió en la necessitat d’un barem que, respectant la preferència dels extreballadors de RTVV, reconega «adequadament» l’experiència professional de tots els periodistes.

Sobre aquest tema, Soriano ha informat que el Consell Rector de la CVMC ha mantingut contacte amb la Unió de Periodistes i que espera que eixa impugnació no arribe a realitzar-se.

«La Unió també ha de dirigir-se als altres interlocutors», ha assenyalat Soriano en referència als sindicats CCOO, UGT i Intersindical, i ha afegit: «Ha d’haver-hi un dialogue fluït».

«Entenc que no hi ha motius per a l’anunciada impugnació, encara que (la Unió) té la llibertat de fer-ho si ho considera pertinent», ha agregat.

Al seu judici, la Unió «és l’associació professional més important i ha de ser sentida, però nosaltres legalment hem de negociar amb els sindicats».

Sobre la futura convocatòria d’aqueixa borsa de treball que la Uniór va amenaçar amb impugnar, Soriano ha explicat que prendrà com a referència la ja publicada, i «no serà idèntica, ni tampoc dispar, sinó que es negociarà sobre la ja publicada». EFE