verano

(ALBA SÁEZ).- L’entrada de l’estiu  està a punt d’arribar. Amb això es faria oficial l’entrada del dia més llarg de l’any. Per a molts, l’estiu és l’estació favorita de l’any. Els dies es fan més llargs, es gaudeixen més de les nits, les temperatures, si no s’excedeixen, permeten realitzar moltes activitats que a l’hivern no són possibles o no abelleixen de la mateixa manera.

El divendres 21 de juny a les 17.54 hores es produirà el solstici de l’any 2019. A partir d’aqueix mateix moment es donarà la benvinguda a l’estiu i la lluminositat tindrà un altre aspecte. L’arribada d’aquesta estació es relaciona amb el solstici i que té unes dates bastant cronometrades: en el cas de l’hemisferi nord aquest fenomen sol produir-se entorn al 21 o 22 de juny. En l’estiu és on es gaudirà durant tres mesos de la claredat de la llum per major temps, efecte que anirà apagant-se de manera gradual amb el desenvolupament dels mesos posteriors.

estiu

El solstici prové de l’etimologia llatina solstitium que es pot traduir com a «Sol quiet». Es produeix quan el Sol passa per un dels punts de l’eclíptica més allunyats de l’equador i en el qual es dóna la màxima diferència de duració entre el dia i la nit.

Per tant durant el solstici, el Sol s’allunya més que mai donant un efecte òptic que es troba més alt de l’habitual. És per això que aquest fenomen provoca que tarde més  temps a ocultar-se el Sol, donant motiu a proclamar-se com el dia més llarg de l’any al costat de la nit més curta de tot el calendari.