socialistas

Els socialistes 3.0, principals valedors de Pedro Sánchez en el si del PSPV, han mostrat obertament el seu suport a la candidatura del secretari general i cap del Consell, Ximo Puig, per a revalidar el seu càrrec en el partit, segons han informat després de celebrar la seua última reunió mantinguda a Silla.

Així, el diputat provincial Bartolomé Nofuentes, que ha actuat com a portaveu del grup, ha assenyalat que “necessitem assegurar l’estabilitat del govern i començar a construir un PSOE més cohesionat en el qual s’integren els canvis que la militància porta tant temps demandant”.

El grup ha treballat braç a braç al costat del recentment triat Secretari General del PSOE, especialment durant les últimes primàries, per a establir unes línies de treball que pretenen implementar dins de l’executiva del PSPV.

“Creiem que és necessària una renovació, incorporant el model sanchista a les nostres polítiques, però mantenim, sense cap dubte, el nostre suport a Ximo Puig com a secretari del PSPV”.

En este sentit, Nofuentes ha recordat que des del 3.0 s’ha reivindicat “un partit més obert a la militància, en el qual nostres bases tinguen un paper actiu en la creació de les polítiques socialistes perquè el militant siga molt més que un vot”.

D’igual manera, ha insistit en la importància que el partit aconseguisca un major grau de transparència i ha posat d’exemple les diferents eines “que en molts municipis ja estem desenvolupant per a constituir governs oberts i transparents”.

Unes demandes que el 3.0 ha fet arribar al si del partit i que van ser acceptades en el Congrés Federal, per la qual cosa esperen que s’integren dins del projecte de la nova Executiva. En paraules de Nofuentes, “són moltes les reunions que hem mantingut i el treball que hem realitzat amb la militància per a poder aportar més d’un centenar de propostes per a incloure en els nostres estatuts i que ens permetran seguir creixent”.

El grup està format per càrrecs orgànics, alcaldes i dirigents socialistes de nombrosos municipis de les comarques de Requena-Utiel, la Foya de Bunyol, la Vall d’Aiora, l’Horta Sud, l’Horta Nord, la Ribera, la Costanera-Canals, els Serrans i València, així com d’Alacant i Castelló.