La Comisión de Salud Pública estudia reducir la cuarentena por positivo en Covid-19
Un niño asomado en la ventana de una vivienda en Madrid durante la cuarentena. / FOTO: Óscar J.Barroso - Europa Press

El confinament per positiu en coronavirus suposa un maldecap a nivell mental i físic. Actualment, la Comunitat Valenciana calcula que hi ha un total de 161.890 casos actius, és a dir, prop de 200.000 persones romanen confinades. Per a fer més suportable el tancament existeixen diverses tècniques, exercicis i protocols que milloren l’estada durant la setmana.

CONSELLS PER A LA SETMANA DE TANCAMENT

Estar ben aconsellat per a sobreviure a la setmana de confinament és clau per a fer més suportable el pas de la infecció. Una dels suggeriments més recomanats és, sens dubte, estar preparat mentalment. L’optimisme i la positivitat són uns factors clau a l’hora de suportar el pas del Covid-19.

Altres aspectes que poden millorar l’estada del confinament és seguir una rutina concorde a la situació de cada confinat. Així, el tenir classes online, programar lectures de llibres o jugar a videojocs a determinades hores del dia generen una rutina satisfactòria i amena per al confinat.

EXERCICIS D’ESPORT A CASA

L’esport és una pràctica fonamental en el dia a dia de les persones. Tots els beneficis que atorga la pràctica esportiva són vitals per a la salut física i mental. Especialment, suposa un gran benefici extra per a aquells que estiguen superant el coronavirus.

A més, exercitar-se a casa és molt senzill a través d’apps, sessions o tutorials gratuïts per Internet. Així mateix, cada usuari pot adaptar aquests exercicis a la seua pràctica esportiva comuna i la seua situació actual generada per la infecció. D’aquesta forma, l’esport es mostra una vegada més com una eina fonamental per al benestar de les persones.

PROTOCOL D’ACTUACIÓ DAVANT POSITIU EN COVID-19

El protocol de coronavirus ha anat variant recentment a causa dels efectes causats per Ómicron. Després de donar positiu en una prova d’antígens/PCR, la persona infectada ha de guardar un mínim de 7 dies d’aïllament, amb almenys els 3 últims sense símptomes. A més, els positius han de notificar aquest contacte a la seua farmàcia més pròxima o al seu centre de salut. No obstant això, també es pot concertar aquesta cita a través de la web de Conselleria.

Així mateix, els positius hauran d’avisar als seus contactes més pròxims en les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes o al resultat positiu en el test. En el cas que siga necessari demanar una baixa laboral, la web de Conselleria ha habilitat un espai per a sol·licitar aquest tràmit de forma telemàtica.

No obstant això, per a realitzar aquest comunicat és necessari que hi haja una confirmació del positiu amb PCR o antígens. Així, els positius en autotest que precisen d’aquest document han d’informar la seua farmàcia o centre de salut per a la confirmació del resultat. Posteriorment, i en cas de repetir-se el positiu, els pacients hauran de procedir a la sol·licitud de la baixa laboral.