Compromís pide al Gobierno confinar la Comunitat Valenciana hasta febrero
Mónica Oltra en la sede de Compromís.

La organització valencianista Compromís ha reclamat al Govern decretar un nou confinament en la Comunitat Valenciana. La formació taronja s’ha desbancat així de la Generalitat davant “les preocupants xifres” de la pandèmia.

El partit liderat per Mónica Oltra va reunir última hora del dilluns al seu Consell de Coordinació Institucional per a analitzar les xifres aportades per la consellera de SanitatAna Barceló, durant la seua compareixença davant els mitjans per a informar sobre l’evolució del coronavirus i la campanya de vacunació en l’autonomia.

Després de les dades, Compromís va prendre la decisió de traslladar al Govern d’Espanya la necessitat d’adoptar mesures més dures per a fer front a la pandèmia. “Cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis; preservar vides; evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir el procés de vacunació”, van assegurar des de la coalició

La iniciativa és contrària a la voluntat de la Generalitat Valenciana i és que Barceló ja va declarar ahir que és ràpid per a conèixer la repercussió de les últimes mesures adoptades. La consellera va assenyalar que es requereix de 7 a 10 dies com a mínim per a saber si la normativa que va entrar en vigor el passat 7 de gener és eficaç. “Si convé perimetrar ho farem”, va declarar, “però cinc dies no són suficients. Es necessita com a mínim entre 7 i 10 dies per a veure la repercussió que han tingut les mesures”.

LES 10 MESURES DEL CONFINAMENT PROPOSAT PER COMPROMÍS

Respecte a les noves restriccions, Compromís ha acordat traslladar la necessitat d’un confinament parcial. Aquest tindria una duració de tres setmanes i en funció de l’evolució de la pandèmia es revisaria. Les principals mesures serien les següents:

  1. Foment del teletreball sempre que siga possible.
  2. Manteniment de l’activitat dels serveis públics i de l’activitat educativa.
  3. Manteniment de la pràctica esportiva saludable i segura.
  4. Suspensió de l’hostaleria.
  5. Tancament dels establiments turístics i hotelers.
  6. Prohibició d’activitats d’oci.
  7. Suspensió d’espectacles i activitats sense programació estable que impliquen acumulació de persones.
  8. Tancament de centres comercials i establiments comercials no essencials de més de 800 metres quadrats.
  9. Prohibició de les reunions de no convivents, exceptuant cures sanitàries i criança.
  10. Confinament nocturn a les 20.00 hores amb les excepcions que marca l’actual normativa.