El coronavirus deja casi un millar de contagios y nuevas víctimas mortales en residencias de mayores
Un profesional sanitario atiende a una persona mayor durante la pandemia del coronavirus. / EFE

Els experts de la Universitat de Califòrnia del Sud (els Estats Units) han aconseguit identificar el dolor muscular com un altre símptoma relacionat amb el coronavirus. Aquesta molèstia s’uneix a la tos i la febre que eren fins ara els més evidents entre els pacients no asimptomàtics.

A més, els investigadors han aconseguit establir un ordre probable en l’aparició dels efectes en els pacients contagiats. En aquest cas, seria: febre, tos, dolor muscular, nàusees i/o vòmits i diarrea. Segons els experts americans, aquest és l’ordre dels símptomes de la malaltia. No obstant això, pot arribar a deixar conseqüències importants en aquelles persones que pateixen el Covid-19 amb major gravetat.

Principals seqüeles

Els investigadors afirmen que les principals seqüeles que deixa la malaltia en l’organisme són la disminució del volum pulmonar, dispnea d’esforç, atròfia muscular o alteracions en la circulació.

Establir l’ordre d’aparició dels símptomes permet que els pacients cerquen atenció mèdica amb rapidesa en identificar-los. Per això, pot suposar un notable avanç en la contenció del virus. Així mateix, el llistat facilitaria el treball dels doctors. D’aquesta manera, podrien descartar amb major precisió altres malalties en el pacient i determinar immediatament el tractament per a evitar que empitjore.

Què fer si té dolor muscular?

Segons l’Organització Mundial de la Salut, si té algun símptoma lleu, com a tos o febre lleus o dolor muscular, generalment no és necessari que cerque atenció mèdica. Quede’s a casa, aïlle’s i vigile els seus símptomes. Seguisca les orientacions nacionals sobre l’autoisolament.

No obstant això, si se li suma el dolor muscular a la febre i la tos, acudisca al metge. Quan acudisca al centre de salut porte màscara si és possible. Mantinga’s almenys a un metre de distància de les altres persones i no toque les superfícies amb les mans. En cas que el malalt siga un xiquet, ajude’l a seguir aquest consell.