Totes les mirades tornen a recaure en les mascaretes. Aquesta vegada ho ha fet de la mà del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. L’expert ha assenyalat una possible data per a la fi d’aquesta protecció en exteriors: “juliol, o fins i tot abans”.

Durant la roda de premsa al final de la reunió de seguiment de la pandèmia, Simón ha assenyalat que hi haurà àmbits en els quals siga molt complicat plantejar-se deixar la mascareta. “Fins que tinguem cobertures molt altes en tots els grups”, ha puntualitzat. D’aquesta forma, ha assenyalat la importància que un gran percentatge de població estiga vacunat per a eliminar les mascaretes.

A més, ha advertit que per a posar fi a la mascareta en espais oberts és necessari modificar la llei. Simón ha demanat temps ja que assenyala que canviar la legislació “no es fa en dos dies”.

Simón señala una fecha para el fin de las mascarillas en exteriores
Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, al costat d’Alfredo González, secretari general de Salut Digita. Efe

Què és el certificat verd digital?

Durant la trobada, també ha comparegut el secretari general de Salut Digital, Alfredo González. Ho ha fet per a explicar la posada en marxa del Certificat Verd Digital. “Espanya comença a emetre als ciutadans del nostre país que sol·liciten el certificat de vacunació digital de la UE”. Sense aquest certificat es podrà viatjar però el procés d’entrada a cada país serà més lent, ha assenyalat i “es podran posar controls com a quarentenes”.

Al mateix temps, ha recordat que des de aquest dimarts s’admet l’entrada de viatgers de fora de la Unió Europea (UE) que estiguen vacunats. Les vacunes hauran de ser les autoritzades per la OMS i l’Agència Europea del Medicament. Així mateix, hauran d’haver transcorregut almenys 14 dies des de la inoculació de la pauta completa.