La Setmana Santa de Benetússer celebra la seua 70 aniversari. La Festa que va ser declarada en 2010 com a festa d’interès turístic provincial, es troba en tràmit de ser reconeguda com d’interès autonòmic.

Benetússer iniciarà els seus actes hui, amb la celebració del Diumenge de Rams. El municipi tornarà a convertir-se a Jerusalem per a servir d’escenari als actors de l’Agrupació Cultural La Passió que representaran diferents escenes de la vida de Jesús.

Els actes començaran a les 10.30h amb la benedicció de les palmes. Posteriorment, les confraries i veïns processionaran fins al temple parroquial. En arribar al temple parroquial se celebrarà una missa cantada per la coral “Mare de Déu dels Socors”.

Després de la missa, els actors i actrius de l’Agrupació Cultural La Passió representaran diverses de les escenes de la vida de Jesús com l’expulsió dels mercaders del Temple, els miracles de curació d’un home cec i predicacions amb paràboles com la del fill pròdig amb el següent itinerari: Vaig moldre, Plaça del Forn, Major, Ntra. Sra. del Socors, Miguel Hernández, València i Plaça Cardenal Benlloch. Seguidament, en la Plaça Cardenal Benlloch, representació de la vida pública de Jesús.

 

Aquests són els actes programats durant la Setmana Santa:

Dilluns Sant

17,30h. La Confraria del Santíssim Crist de la Misericòrdia, convida als fidels devots, al besapeus de la seua imatge en la seu situada en carrer Ntra. Sra. del Socors núm. 26 baix.

Dimarts Sant

21,30h. Concentració de les Confraries i Germandats en la Plaça de l’Ajuntament. Totes juntes es dirigiran al Temple Parroquial per a iniciar la processó de la “Verge dels Dolors”.

Dimecres Sant

22,00h. Viacrucis penitencial, amb el “Santíssim Crist de la Misericòrdia” al qual es convida a fidels i confrares, presidint la Padrina del Crist i la imatge.

Dijous Sant

17,00h. Santa Missa de Dijous Sant en la Capella Ntra. Sra. del Socors, situada en la Plaça de l’Ajuntament.
18,30h. En el Temple Parroquial, Missa Solemne, commemoració litúrgica del Lavatori de peus als Apòstols i Institució de l’Eucaristia, finalitzant aquesta celebració, amb la reserva del Santíssim en el Monument, comptant amb la col·laboració de la Confraria Ángel de la Passió.
22,30h. En la Plaça Cardenal Benlloch, representació a càrrec de l’Agrupació Cultural La Passió de les estampes sacres: Lavatori de peus als Apòstols, Sant Sopar, Oració en l’hort, Prendiment de Jesús, Crist davant el Sanedrín, Negacions de Pedro i mort de Judes. Seguidament es procedirà a la conducció de Jesús pres fins a la Plaça de l’Ajuntament, on es representarà el Lliurament de Jesús als Romans “Torre Antonia”. Finalitzades les representacions, les Confraries i Germandats es concentraran en la Plaça de l’Ajuntament, per a participar en la Processó del Silenci, acompanyant el pas de “Jesús Natzaré”.

Divendres Sant

11,30h. En la Plaça de l’Ajuntament, representació per l‘Agrupació Cultural La Passió de l’estampa Sacra del Judici de Jesús davant Pilat i Judici davant Herodes. A continuació s’iniciarà la processó del Carrer de l’Amargor, representant-se les estampes: Les tres Caigudes del Senyor, Trobada amb la seua Mare, Magdalena, Salome i Juan, Ajuda de Simón Cirineo, Gest piadós de la Verónica, trobada amb Asbero, Pujada a la Muntanya Calvari, Crucifixió de Jesús i dels lladres Dimas i Gestes, Repulsa del Summe Sacerdot i Desolació de la Mare als peus de la Creu, llançada de Longinos i Mort de Jesús.

18,00h. Solemne litúrgia de Divendres Sant en el Temple Parroquial amb la participació de la Coral “Mare de Déu del Socors” de Benetússer, comptant amb la col·laboració de la Confraria del Santíssim Crist de la Misericòrdia.19,30h. En el camí del Calvari, exposició dels Passos de totes les Confraries, excepte el pas de la Germandat del Sant Sepulcre que es troba dins de l’Església.
22,30h. L’Agrupació Cultural La Passió procedirà a representar l’estampa sacra de “El Descendimient”. A continuació, Processó General del Sant Enterrament, processionen totes les Confraries i Germandats, amb els seus corresponents Passos, per ordre de Passió. Acompanyats pel Clergat i Corporació Municipal.

Dissabte Sant

20,30h. En el Temple Parroquial, Solemne Vigília Pasqual, Cantada per la “Coral Mare de Déu del Socors” de Benetússer, comptant amb la col·laboració de la Confraria del Sant Descendimient i Crist Resucitat.
22,30h. Representació en la Plaça de l’Església a càrrec de l‘Agrupació Cultural La Passió de la “Resurrecció del Senyor”. A continuació concentració de les Confraries i Germandats en la plaça de l’Església, per a iniciar la Processó de la Resurrecció, presidida per la Imatge de Crist Resucitat.

Diumenge de Glòria

09,00h. Santa Missa en el Temple Parroquial.
09,30h. Concentració de les Confraries i Germandats al carrer Major enfront del Cercle Cultural i Recreatiu “Els Escalons” per a desfilar fins a la Plaça Cardenal Benlloch i iniciar La Processó de l´Encontre. Finalitzat l´Encontre, en la Plaça de l’Ajuntament, Solemne Missa del Diumenge de Glòria. En concloure la cerimònia, es continuarà amb la Processó de l´Encontre presidida pel Sagrat Cor de Jesús. Acompanyats per Clergat, Corporació Municipal i Junta Central.

La Semana Santa Marinera arranca sus procesiones este fin de semana