Ximo Puig serà investit aquest matí presidentde la Generalitat per segona legislatura consecutiva. Les Corts han représ la sessió d’investidura que va quedar suspesa ahir dimecres després del discurs del candidat socialista. Els portaveus de tots els grups polítics representats en el parlament valencià tenen hui el torn de paraula i, a posteriori, es realitzarà la votació.

Puig té garantits els 52 vots que sumen PSPV, Compromís i Unides Podem-EU, 46 dies després de la celebració de l’eleccions autonòmiques el passat 28 d’abril i després de huit dies i més de 50 hores de reunions i negociacions que s’han apurat fins al minut final.

La investidura tindrà lloc un dia després d’el que es preveu i al matí següent que els líders del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem-EUsignaren ahir a Alacant el segon Pacte del Botànic que permetrà un nou Govern valencià.

Puig va qualificar el pacte de “integrador” i va assegurar que, malgrat la “dificultat” del procés negociador, naix “més fort que mai” i donarà “estabilitat a un govern que generarà un escenari positiu per al creixement econòmic i la igualtat d’oportunitats”.

En el pacte es contempla, a través de 132 mesures entorn de 6 eixos, un Govern amb dotze Conselleries (dues més que ara), de les quals el PSPV tindrà sis (una més), Compromís quatre (una menys), i Unides Podem-EU entrarà amb dues: la Conselleria de Transparència i la d’Habitatge, que tindrà rang de vicepresidència i coordinarà “les polítiques verdes del Consell”.