3.500 llibres, 16.000 guies professionals i 30.000 quadríptics desplegables són les publicacions oficials de la Setmana Santa Marinera, que es podran trobar a les oficines de turisme. Un material que estarà en valencià i castellà, però també en anglés, una novetat d’enguany que ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de València a la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, que és l’entitat organitzadora. A més, les publicacions estaran disponibles a la pàgina web i a l’aplicació oficial de l’Ajuntament.

“La segona festa més important d’esta ciutat, la festa gran dels Poblats Marítims, ja es prepara i volem donar-li el nostre suport de nou —ha exposat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset—. Un suport que queda reflectit amb la ubicació dels cartells de la Setmana Santa Marinera als carrers de València, per tal que el visitant i també el conjunt de la ciutadania puga conéixer esta celebració, que és la Setmana Santa de tota la ciutat”.

El regidor acompanyat de representants de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera ha presentat així este matí les diferents publicacions d’esta festa en roda de premsa. Les publicacions estan formades pel cartell anunciador, que porta per nom “És vela, espina”, és obra de César Núñez Álvarez i va ser triat per concurs per la Junta Major; el llibre oficial, que recull l’arxiu viu i articles de la festa, amb un augment del nombre de pàgines; la guia professional, amb un format de fullet de mà; i el quadríptic desplegable, que mostra el recorregut de les tres grans processons de la Setmana, que se celebren en Dijous Sant, Divendres Sant i Diumenge de Pasqua.

Les publicacions, que es trobaran en paper a les oficines de turisme, estaran també en anglés, tal com han explicat des de la Junta Major, “per despertar l’interés dels turistes per la festa i donar a conéixer així la nostra forma de vida i esta festa centenària”. “Esta celebració és de tots els valencians i les valencianes, i pensem que preservar la Setmana Santa Marinera amb la seua dimensió religiosa, però també patrimonial i cultural, és preservar la identitat d’un poble, d’un poble valencià que abraça a la mar”, ha destacat el regidor Fuset.

La Setmana Santa Marinera que se celebra als barris del Grau, el Canyamelar i el Cabanyal del 22 de març a l’1 d’abril, arranca el pròxim 2 de març amb el pregó i té els seus moments més rellevants a les processons de Dijous Sant, amb la visita als sants monuments; de Divendres Sant, amb la processó general del Sant Soterrament; i de Diumenge de Pasqua, amb la desfilada de Resurrecció.

El regidor Pere Fuset ha aprofitat també la roda per reiterar el seu suport i respecte a la Junta Major de la Setmana Santa Marinera després de la dimissió del seu secretari general. A més, ha manifestat la seua confiança en els interlocutors per arribar a un diàleg i acord dins d’un conflicte que, segons el regidor, “s’ha sobredimensionat”.