Este es el motivo por el que Gobierno y Generalitat no coinciden en las cifras de nuevos contagios
Reparto de mascarillas protectoras en la Estación del Norte de València - EUROPA PRESS

El Ajuntament de València ha anunciat el reforç del control policial sobre les mesures del coronavirus en sis barris diferents. L’objectiu és frenar els contagis i brots que s’estan estenent en les últimes setmanes. Segons les dades de Sanitat, València ja ha sumat més d’un centenar de nous positius en 14 dies.

A això s’afig l’augment de la presència de coronavirus en les aigües fecals de la ciutat. Si fa una setmana eren tres els barris més afectats (Benimàmet, Castellar i Sant Marcelino), ara la xifra arreplega un total de sis zones. Aquestes són: Benimaclet, Jesús, la Saïdia, Mestalla, Patraix i la zona confrontant de Campanar i Benicalap.

Davant aquesta situació, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha anunciat que es reforçarà la presència de la Policia Local i de Protecció Civil en els sis barris assenyalats. L’objectiu és “vigilar el compliment de les mesures de seguretat”. Entre elles ha citat el control de la distància social i l’ús de màscares.

Cano ha puntualitzat que els agents sancionaran si observen incompliments de les normes. No obstant això, ha posat l’accent que la intenció és “informar la ciutadania perquè siga responsable i no baixe la guàrdia”. “No podem relaxar-nos perquè com mostren el resultats la presència del virus es real. Hem de mantenir totes les mesures de seguretat”, ha conclòs.

UNA EINA PER A LOCALITZAR ELS FOCUS

L’Ajuntament valencià empra una eina desenvolupada en col·laboració amb Global Omnium i el CSIC que permet mesurar la presència del virus en les aigües residuals de la ciutat. La finalitat és “analitzar l’evolució dels rastres”, tal com ha indicat la regidora del Cicle Integral de l’aigua, Elisa Valía.

Vàlua ha explicat que “cada setmana es prenen tres mostres en diferents zones”. “Gràcies a aquesta eina l’Ajuntament pot anticipar-se a l’aparició de brots“. A més, serveix per a “actuar de manera preventiva en les zones on s’aprecia una tendència a l’alça”. I és que tal com ha assenyalat Vàlua, aquesta eina ajuda a “localitzar un focus ràpidament”.

La regidora ha assegurat que les dades arreplegades “no són alarmants”. “Permeten tenir una fotografia actualitzada en temps real sobre l’evolució del virus per a anticipar-se a l’aparició de brots”.  No obstant això, ha declarat que “hem d’estar alerta” i “actuar de manera preventiva” pel bé de València i els seus ciutadans.