Santiago Ballester junto a José González en el Ateneo Mercantil de Valencia.

El president de la Federació de Secció Especial de Falles, Santiago Ballester, ha anunciat la seua dimissió del càrrec per a afrontar la campanya política de les eleccions locals del 26 de maig després de conèixer-se la seua presència en les llistes del Partit Popular.

María José Catalá, candidata del PP a l’alcaldia de València, va presentar dimarts passat la llista per a l’Ajuntament de la capital del Túria en la qual figura Ballester com a número quatre. Es tracta d’un perfil independent, no militant del partit, seleccionat per Catalá per a gestionar la regidoria de Cultura i Festes donada la seua àmplia experiència en el sector faller com a president de la falla Convent Jersualén-Matemàtic Marzal durant un període de tres anys (2015-18).

Per davant de Ballester figuren la diputada autonòmica i portaveu de la campanya, María José Ferrer Sansegundo, i l’actual cap de Servei de Projectes Estratègics de l’Agència Valenciana de la Innovació, Paula Llobet.

Un altre dels noms més sonats de la llista de Catalá és el d’Enric Esteve, president de Lo Rat Penat, qui sí que té decidit continuar al capdavant de la institució valenciana segons han pogut saber fonts pròximes de 7 Televalencia.