La fira de Sant Blai i l´Entrà de la Flor va tornar a atraure a milers de persones fins a la ciutat de Torrent.

El carrer Ramón y Cajal va ser l’epicentre d’un cap de setmana en el qual van tornar a destacar els elements més tradicionals com els gaiatos i sanblaiets, productes més demandat pels assistents. Tot això es va complementar amb els llocs de fruita seca, dolços, i les botigues d’artesania.

Tampoc van faltar les degustacions gastronòmiques típiques del Rossetjat i el xocolate torrentí, així com el popular oli beneït per curar la gola.

El dia de Sant Blai es completa amb la cercavila dels clavaris i clavarieses, el Vers de Sant Blai i el cant dels Gojos,,; i també amb els xiquets i xiquetes que acompanyats de tabal i dolçaina van ser els protagonistes en la tradicional processó.

Els clavaris i confrares de la Verge del Rosari van celebrar el divendres la tradicional Entrà de la Flor; per arreplegar la branca d’ametler en flor per a oferir-la a la Verge., després de l´ofrena en cercavila i amb milers de coets, els clavaris arribaren al carrer Ramón y Cajal, on va tindre lloc la popular cordà.

Van ser moltes les autoritats que van voler estar presents durant tot el cap setmana, l´ alcalde Jesús Ros va tindre com convidat d´honor a l’ambaixador d’Espanya en la Unesco, Andrés Perelló i al síndic en les Corts, Manolo Mata, a més d’acudir alcaldes, alcaldesses i portaveus de tota l’Horta.
Un cap de setmana molt intens que va plenar Torrent de música, gastronomia, pólvora i festa.

Torrente celebra el “Mig Any” de la fiesta de Moros y Cristianos

Torrente celebra,el próximo fin de semana, la festividad de San Blas