Sanitat anuncia quiénes serán los vacunados en la semana de Pascua
Personal sanitario prepara las vacunas contra el coronavirus en los centros de vacunación masiva de la Generalitat.

La Conselleria de Sanitat acabarà la pròxima setmana la vacunació dels majors de 80 anys i començarà a vacunar a les persones de 79 anys amb la vacuna de la farmacèutica Pfizer.

També s’iniciarà el procés de vacunació amb AstreZeneca de les persones nascudes en 1956 (65 anys). Tots dos col·lectius començaran a partir d’aquest dijous a rebre per missatge de text (SMS) la citació per a acudir als punts de vacunació. L’inici de les citacions coincideix amb el dia en què finalitza la vacunació dels docents.

La immunització del grup de 79 anys s’iniciarà després que finalitze la vacunació en primera dosi de les persones majors de 80 anys (un col·lectiu de 286.925 persones). Així, progressivament s’anirà cridant a les persones de 79 anys, 78 anys, 77 anys…

Sanitat ha comunicat que simultàniament es continuarà vacunant en segona dosi de qualsevol de les tres vacunes a aquells grups que els corresponga.

Fins al moment, la Comunitat Valenciana ha administrat un total de 771.200 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies són: 93.102 a Castelló, 273.323 a Alacant i 404.775 a València. A més, han rebut les dues dosis 252.539 persones, totes elles ja immunitzades contra la COVID-19. No obstant això, el còmput global encara és sota estant vacunada el 5% de la població.