Sanitat anuncia el adelanto de la vacunación entre los menores de 60 años
Colas de vacunación en el interior del Museo de las Ciencias. / GVA
Els equips de vacunació COVID-19 de la Conselleria de Sanitat administraran durant aquesta setmana un total de 306.092 dosi de vacunes enfront del coronavirus. S’han repartit 242.123 dosi de la vacuna de Pfizer; 39.014 de Moderna; 10.190 d’AstraZeneca i 14.765 monodosis de Janssen.

Les vacunes del laboratori Pfizer es destinaran majoritàriament (228.103) a persones de 40 i 59 anys. A més, s’han distribuït 3.786 dosi per a la vacunació, en empreses, de treballadors d’aqueixa mateixa franja d’edat. La resta es destinarà a persones que pertanyen a col·lectius.

La majoria de les dosis de Moderna, 38.700, estan destinada a persones de 59 i 40 anys. D’altra banda, 9.580 dosi d’AstraZeneca es destinaran a completar la immunització de persones menors de 60 anys. Finalment les 14.765 dosis de Janssen s’inocularan a la població de 40 i 59 anys.

Ana Barceló, consellera de Sanitat, ha assenyalat que la vacuna “ens situa davant un horitzó esperançador”. La consellera ha remarcat també que “hem de continuar mantenint el virus a ratlla sense oblidar que la pandèmia segueix ací”.

VACUNACIÓ EN VACANCES

Mentre avança el pla de vacunació, la Conselleria de Sanitat continua treballant en un pla que permeta als valencians adaptar la seua cita durant l’època estival. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar la setmana passada durant la sessió de control de les Corts que “en breus” coneixerem com funcionarà aquest “mecanisme”.

L’objectiu que es pretén amb aquest sistema no és un altre que permetre als ciutadans programar els seus viatges. D’aquesta manera s’afavoreix una “recuperació emocional” necessària després d’aquests mesos de restriccions. El cap del Consell ha defensat que la millor manera de defensar els interessos dels valencians és superant la pandèmia i reactivant l’economia.