CORONAVIRUS | Sanitat prorroga durante 21 días más las medidas restrictivas para la Comunitat Valenciana
Numerosos ciudadanos caminan por la plaza del Ayuntamiento con las mascarillas contra el virus. / FOTO: EMT.

La Conselleria de Sanitat ha decidit prorrogar 21 dies més les mesures de prevenció enfront del coronavirus adoptades el mes d’agost passat per a tota la Comunitat Valenciana.

Aquesta pròrroga s’iniciarà dilluns que ve 28 de setembre afectant principalment diferents àmbits socials com el oci nocturn, l’hostaleria, la celebració d’esdeveniments i el consum de tabac al carrer.

Segons ha indicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “es tracta de unes mesures que estan mostrant la seua efectivitat en la contenció del virus. Per això, és important que continuem treballant en aquesta línia per a evitar contagis i frenar els possibles brots i controlar la pandèmia”.

Així mateix, la consellera ha destacat la important labor que s’està duent a terme en la Comunitat Valenciana de vigilància precoç i cerca activa de casos. De fet, ha assenyalat que “estem augmentant la capacitat de diagnòstic. Des de la fi de l’Estat d’Alarma s’han realitzat 640.000 proves diagnòstiques, la qual cosa suposa un increment de més del 152%”.

En total, s’han dut a terme 1.057.457 proves, de les quals un 92% han resultat negatives i solo el 8% han sigut positives. A més, el 40% dels casos detectats des de finals de maig correspon a persones asintomáticas.

MÉS PROFESSIONALS PER A LLUITAR CONTRA EL CORONAVIRUS

Quant als reforços de professionals, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “continuem ampliant la nostra capacitat de resposta amb la incorporació de nous mitjans, tant materials com humans. Per això, en breu s’incorporaran 410 nous professionals per a reforçar la part assistencial i la labor de rastreig que s’està duent a terme davant el coronavirus”.

En concret, es tracta de 241 auxiliars administratius que reforçaran l’Atenció Primària i 50 nous llocs d’Especialistes en Documentació Sanitària. A més, es comptarà amb 113 llocs destinats a Laboratoris de Microbiologia: 10 facultatius i 97 tècnics d’especialistes en laboratori. Així mateix, s’incorporaran 6 nous auxiliars administratius.

En aquest sentit, Sanitat prorrogarà per un període de sis mesos els contractes que finalitzen el mes vinent de novembre, que ascendeixen a 7.410 contractes. Per a això, destinarà 22 milions d’euros al mes.

707 CONTAGIS I 8 MORTS

La conselleria de Sanitat ha registrat 707 nous contagis de coronavirus en la Comunitat Valenciana des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 37.553 persones.

D’altra banda, s’han donat 688 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 38.870. D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 6.286 casos, el que suposa un 13,44% del total de positius. A més, els hospitals valencians tenen actualment 463 persones ingressades, 72 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 8 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.617 persones.

Actualització brolles de coronavirus

 1. València: 4 casos. Origen social
 2. València: 3 casos. Origen social
 3. Alacant: 6 casos. Origen laboral
 4. Carlet: 3 casos. Origen social
 5. Paterna: 4 casos. Origen social
 6. Rocafort: 3 casos. Origen social
 7. Elx: 3 casos. Origen àmbit educatiu
 8. Xàtiva: 5 casos. Origen laboral
 9. Gata de Gorgos: 4 casos. Origen social
 10. Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
 11. Énguera: 5 casos. Origen Social
 12. Castelló de la Plana: 5 casos. Origen laboral
 13. Moixent: 4 casos. Origen social
 14. Orpesa: 4 casos. Origen social
 15. Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social
 16. València: 5 casos. Origen social
 17. Paterna: 3 casos. Origen àmbit educatiu
 18. Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social
 19. el Genovés: 5 casos. Origen social
 20. Benicarló: 3 casos. Origen social
 21. Castelló de la Plana: 4 casos. Origen social
 22. Burjassot: 3 casos. Origen laboral
 23. València: 3 casos. Origen àmbit educatiu
 24. Benidorm: 8 casos. Origen social
 25. Vilallonga: 6 casos. Origen social
 26. Onda: 6 casos. Origen laboral
 27. Quart de Poblet: 3 casos. Origen laboral
 28. Ibi: 3 casos. Origen social
 29. Castelló de la Plana: 4 casos. Origen social
 30. Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
 31. Alboraia: 4 casos. Origen social
 32. Castelló de la Plana: 16 casos. Origen laboral