Valencia registra un nuevo brote de coronavirus que afecta a una familia
Un grupo de personas cruza la calle Colón de Valencia en la Fase 1. / FOTO: NACHO DOCE (REUTERS).

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 114 nous casos per prova PCR. Aquest centenar de contagis en tan sols una jornada eleva la xifra total de positius a 12.895 persones des de l’origen de la pandèmia.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha alertat que “el nombre de nous contagis per coronavirus s’està accelerant en els últims dies”. De fet, s’ha duplicat en els últims 14 dies i és que ahir van ser més de 300 positius que van sumar el global del cap de setmana.

No ens podem confiar. No hem d’oblidar-nos que aqueix enemic invisible que és el coronavirus no distingeix entre familiars, amics, companys de treball o complets desconeguts. No hem d’abandonar la prudència mai i en cap situació“, ha assenyalat.

MÉS DE 1.000 CONTAGIATS EN LA COMUNITAT

Dels 114 nous positius són 16 a Castelló, 55 a Alacant i 43 a València. A més, s’han reassignat 41 casos de dies anteriors i encara queden 5 casos pendents d’assignar.

En aquests moments hi ha actius 1.064 casos suposant un 5,5% del total de positius. De tots ells hi ha 75 persones ingressades, 9 en UCI. D’altra banda, s’han donat 67 altes a pacients amb coronavirus. Per això, el total de persones curades ascendeix ja a 18.104 persones.

A més, en l’última setmana no s’ha registrat cap defunció per coronavirus, pel que el total de defuncions es manté en 1.477 persones.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ EN RESIDÈNCIES

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny. Així, es compleixen 33 dies sense defuncions per la pandèmia. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 9 centres: 1 a Castelló, 1 a Alacant i 7 a València.

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 2 residències en la Comunitat Valenciana, les dos a la província de València.