Sanitat acuerda medidas adicionales como consecuencia de la crisis sanitaria
Trabajadores municipales protegidos con EPIs transportan el ataúd de una víctima del coronavirus./ Vincent West (REUTERS)

L’extensió del coronavirus ha portat a la Conselleria de Sanitat a dictar una nova resolució sanitària. Aquesta cerca extremar totes les mesures de seguretat i d’higiene davant el greuge de la pandèmia.

La resolució afecta directament al tractament dels morts per la COVID-19. Segons indica el document publicat hui en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV), la defunció per coronavirus “fa recomanable la seua immediata inhumació o incineració”. Per això, apunten que no han de transcórrer “més de 24 hores” per a la realització del funeral.

Segons explica la resolució de Sanitat, una vegada muira un positiu en coronavirus es traslladarà “immediatament”. Aquest es portarà al depòsit del cementeri de la seua localitat o, si té capacitat, al depòsit de l’empresa funerària. La finalitat és evitar que els cadàvers romanguen als hospitals o institucions sanitàries on moren.

Podrà procedir-se a la inhumació o incineració una vegada obtingut el certificat de defunció i la llicència d’enterrament. Aquesta és expedida pel Registre Civil corresponent o l’autoritat judicial competent. Per a això, l’empresa funerària haurà de comunicar a l’Ajuntament la citada documentació necessària per a procedir a la inhumació o incineració del cadàver de la persona morta.

La present resolució entrarà en vigor aquest mateix divendres. A més, mantindrà la seua vigència mentre es mantinguen alguna de les mesures dictades per la Generalitat dins del marc de l’estat d’alarma per a contenir la propagació d’infeccions causades pel SARSCoV-2.