Valencia podría vivir una etapa intermedia de desescalada antes de alcanzar la Fase 2
Un vehículo de la Policía Local de Valencia patrulla en el paseo de la Malvarrosa. / FOTO: Biel Aliño (EFE)

Mentre el país es debat entre els confinaments i el restabliment d’una Fase 1, la situació canvia a València. La Conselleria de Sanitat ha anunciat la eliminació de les mesures especials de contenció i prevenció del coronavirus a la ciutat de València.

La decisió s’ha pres després d’analitzar els informes sobre la incidència del virus en la capital. Per això, serà a partir de les 00.00 hores d’aquest dijous quan s’alcen les restriccions especials. Aquestes es van imposar fa 42 dies per a frenar els contagis i protegir a la ciutadania.

Aquestes limitacions consistien en la restricció total de visites i eixides en les residències de majors de València ciutat; l’obligatorietat de limitar reunions familiars o d’amics a un màxim de 10 persones; i la fixació del 60% l’aforament màxim en zones comunes d’hotels i allotjament turístics.

Per tant, a partir d’aquest dijous, la ciutat es regirà per les mateixes mesures de prevenció enfront del coronavirus que la resta de la Comunitat Valenciana. No obstant això, cal recordar que a nivell autonòmic s’apliquen les actuacions coordinades que es van acordar per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Així, l’oci nocturn continuarà tancat mantenint-se el tancament dels locals a la 1 de la matinada.

EN QUÈ CANVIA LA SITUACIÓ ACTUAL PER Als VALENCIANS?

  1. En les residències, el límit per a les visites passa a ser d’una persona per intern. A més, la duració màxima serà d’una hora al dia, sempre extremant les mesures de prevenció.
  2. En les zones comunes d’hotels i allotjaments turístics, l’aforament màxim serà del 75%.
  3. La limitació de fins a 10 persones en les reunions familiars o socials, en espais privats, deixa de ser una obligació a partir d’ara. No obstant això, aquesta es manté com a recomanació. Es continua aconsellant, així mateix, la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable.