Sanitat anuncia más brotes de coronavirus y contagios activos en medio millar de valencianos
Terrazas abiertas y paseantes durante la desescalada. / Foto: Efe

La Comunitat Valenciana suma altres dos nous brots de coronavirus. Segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitatels nous focus de contagi estan a la província d’Alacant.

El que més casos registra és el municipi de Sant Joan d’Alacant amb 6 persones contagiades. L’altre dels brots es troba a pocs quilòmetres, en la localitat de Santa Pola, on hi ha comptabilitzats 4 positius. En tots dos brots s’ha declarat que tenen relació amb l’àmbit social i oci.

A més, respecte al brot anunciat ahir a Xàtiva hi ha hagut un augment. Hui dia són 4 professionals de l’Hospital Xàtiva-Ontinyent els que han donat positiu. De moment s’han realitzat un total de 104 proves PCR i s’està fent seguiment dels casos.

MIG MILER DE CASOS ACTIUS EN LA COMUNITAT

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 57 nous casos. Aquests situen la xifra total de positius en 12.248 persones. Per províncies són 9 a Castelló, 18 a Alacant i 30 a València.

De tots ells hi ha un total de 59 persones ingressades als hospitals valencians amb 9 contagiats en l’UCI. A això se suma que s’han produït 42 noves altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.825 persones. D’aquesta forma, en aquests moments queden actius 546 casos, un 2,75% del total de positius.

Finalment, assenyalar que no s’ha registrat cap defunció per coronavirus des de l’última actualització de dades. Per tant, el total de defuncions es manté en 1.477 persona.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ EN RESIDÈNCIES

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 27 dies seguits sense defuncions per coronavirus. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 en la de València. A més, cal sumar 1 nou cas de coronavirus entre residents i 3 nous positius entre treballadors d’aquests centres.