La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han anunciat una inversió conjunta de més de 4.770.000 euros per a renovar i dotar d’equipament sanitari d’última generació als centres de salut dels nou departaments de salut de la província de València.

La inversió per part de la Conselleria s’emmarca dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries, dotat amb un total de 359 milions d’euros per a tota la legislatura i destinat a enfortir la sanitat pública. “És una iniciativa que s’està duent a terme de manera simultània en tots els departaments de salut per a millorar els espais assistencials i els seus equipaments, perquè la ciutadania mereix unes instal·lacions de qualitat”, ha subratllat Carmen Montón.

La consellera ha recordat que millorar l’Atenció Primària és una de les prioritats del seu departament, i açò inclou “superar l’obsolescència tecnològica heretada i l’abandó dels centres de salut d’altres etapes anteriors”. I ha subratllat la importància del treball conjunt entre institucions a l’hora de conjuminar esforços per a la millora de les instal·lacions.

L’aportació de la Diputació és de 3.500.000 euros, que serviran per a “incidir en la humanització de l’atenció sanitària per la qual venim apostant des que va començar la legislatura”, ha assenyalat el president, Jorge Rodríguez. Per a açò, “és imprescindible millorar l’habitabilitat dels centres de salut dels nostres municipis”, ha afegit Rodríguez.