Sanitat indemnitzarà amb 162.000 euros a una dona a la que li van amputar la cama per error

El centre de salut de Villena va realitzar un diagnòstic erroni que va demorar la realització de proves a la pacient i va acabar amb l'amputació de la cama esquerra

pierna
Entrada principal del Hospital General de Alicante donde se realizó la amputación.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha condemnat a la Conselleria de Sanitat a pagar una indemnització de 161.993 euros a una dona de la província d’Alacant a la que se li va amputar la cama esquerra per un error en el diagnòstic.

Segons la sentència que ha publicat El Defensor del Pacient, la pràctica que va tindre lloc en el centre integrat de Villena va ser resultat de “una mala praxi” en diagnosticar a la pacient de 53 anys unes “parestèsies inespecífiques” derivades d’un fort dolor en planta del peu esquerre acompanyat de fredor i adormecimiento.

Dos dies després de la primera visita, el 8 de desembre de 2014, la dona va tornar al mateix centre per continuar amb les molèsties on li van posar un embenatge compressiu per a sis dies per detectar-li una “fascitis plantar”. No obstant això, no va arribar a complir el termini i és que als tres dies d’embenatge la pacient va tornar al centre de Villena per continuar amb dolor i patir inflor en els dits dels peus.

El 13 de desembre l’afectada va canviar de centre i va acudir a Urgències de l’Hospital d’Elda on se li va detectar una “isquemia subaguda del peu esquerre” havent de practicar-li una amputació de la cama a l’Hospital General d’Alacant al que se li va traslladar.

Segons el tribunal, va haver-hi “un evident error de diagnòstic” en el centre de salut que va comportar a “una demora en el tractament de set dies” quan dita patologia “ha de ser tractada en les primeres hores d’aparició de la simptomatologia” i és que tal com han assenyalat des de l’associació El Defensor del Pacient “si el dia 6 de desembre l’hagueren derivada directament a l’hospital, o el 8 o inclusivament el dia 11, la pacient no haguera perdut la cama”.

La epidemia de la gripe crece y se ceba con los menores de 14 años

El grupo Inditex prepara la apertura del Zara más grande de Valencia

Días horas de los paros en Metro y EMT las próximas semanas