El sindicat CSIF exigix a Conselleria de Sanitat que assumisca responsabilitats per l’acumulació de pacients en llits en els passadissos d’Urgències de l’hospital Clínic de València i la seua instal·lació, a més, en sales d’espera sense els mitjans adequats en determinades plantes del recinte. La central sindical lamenta la incapacitat de l’adreça del centre per a solucionar aquesta situació que ahir va denunciar el sindicat, i insta a Conselleria a aportar solucions.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que s’ha reeditat la situació amb desenes de pacients en llits en el servei d’Urgències, alguns d’ells en el mateix passadís i uns altres en boxes amb capacitat per a únicament un llit. El sindicat, a més, apunta que l’hospital també ha ocupat sales d’espera de planta, on ha arribat a col·locar fins a a cinc pacients en un espai sense condícies ni el material mínim mobiliari perquè puguen ser atesos en les condicions adequades.

CSIF assenyala que, a més de no reunir les condicions adequades, eixes sales estan habilitades per a pacients amb mobilitat, als qui se’ls està privant de la possibilitat d’utilitzar-les en instal·lar els llits. També explica el sindicat que en aqueixos habitacles no existeixen les preses d’oxigen necessàries, ni un lloc adequat per als familiars d’aquests pacients ingressats.

La central sindical lamenta que malgrat la saturació d’ingressos i l’acumulació de pacients, la direcció del centre no ha reforçat la plantilla de celadores ni de personal de neteja. El sindicat considera “lamentable” la situació i la incapacitat demostrada per a solucionar aquest problema, per la qual cosa demana responsabilitats tant a l’adreça de l’hospital com a la pròpia Conselleria de Sanitat.