Sanidad y Educación abordarán la vuelta a los colegios próximamente
Aula de un colegio en tiempos de pandemia. / MARTA FERNÁNDEZ JARA (EUROPA PRESS)

La volta al col·le continua sent un enigma després de l’augment de contagis per coronavirus. El Ministeri de Sanitat i el Ministeri d’Educació preveuen celebrar una reunió intersectorial pròximament. Aquesta conferència també comptaria amb els consellers de les diferents comunitats autònomes segons ho han confirmat a Europa Press fonts del departament que dirigeix Pilar Alegría.

De fet, aquest dimarts el vicepresident segon de la Junta d’Extremadura i conseller de Sanitat, Jose María Vergeles, ha proposat l’anàlisi sobre la volta segura a les aules. El polític ha anunciat que demà proposarà en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) el tractament sobre aquest tema.

S’ESPERA QUE LA REUNIÓ SE CELEBRE PRÒXIMAMENT

El vicepresident espera que es puga realitzar una reunió conjunta amb Educació per a abordar el reinici del curs després de les vacances nadalenques. Segons fonts ministerials, aquesta reunió entre tots dos Ministeris i les comunitats autònomes se celebrarà “en pròximes dates”. No obstant això, no hi ha més detalls sobre aquest tema de moment.

Així, el Ministeri de Sanitat és qui té el poder de decisió sobre les mesures sanitàries en els centres educatius. No obstant això, aquestes han de ser tractades conjuntament amb Educació en una intersectorial. Totes les mesures des de l’inici de la pandèmia han seguit aquest procés.

L’última reunió conjunta entre tots dos Ministeris i els consellers de cada regió va ser a la fi de maig. En aquesta trobada, es va abordar el tema de l’inici del curs escolar vigent, el 2021-2022. Així, es va acordar la presencialitat en el sistema educatiu amb un exigent protocol sanitari.

En aquesta conferència es va aprovar recudir la distància de seguretat de 1,5 metres a 1,2 metres fora de les aules en escenaris de baixa incidència. A més, es va continuar apostant per la formació de ‘grups bambolla’ des d’Infantil a 4º de Primària.

Des del departament de Pilar Alegría s’insisteix que el percentatge de aules confinades en l’última setmana ha sigut del 1,54%. Aquesta dada encara està per davall del màxim registrant amb la reobertura dels col·legis al setembre de l’any passat. Els percentatges registrats estaven entre un 1,6% i un 1,7% d’aules en quarentena.

UN TERÇ DE LA POBLACIÓ INFANTIL TÉ LA PRIMERA DOSI

A més, aquestes mateixes fonts destaquen la importància de la campanya de vacunació als menors. Afirmen que un terç de la població infantil entre els 5 i els 12 anys ja té la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19. Segons la previsió d’Educació, això podria fer que la xifra de contagis baixe amb la volta de les vacances nadalenques.

Des del Ministeri demanen no escandalitzar aquesta qüestió. A més, recorden que els estudiants i docents s’estan contagiant en entorns aliens a l’àmbit educatiu. Així, continuen insistint que els col·legis i instituts es mantenen com a espais segurs.