Los precios de los hoteles valencianos bajarán para llenar en otoño e invierno
Varios turistas pasean este viernes por las inmediaciones del hotel en el que desde el pasado lunes permanecen incomunicados sus huéspedes y trabajadores al dar positivo en coronavirus cuatro de los que se alojaban en el centro turístico de Adeje, enEF

El Ministeri de Sanitat ha preparat el nou esborrany sobre l’ús de mascaretes a Espanya. Aquest arriba tan sols una setmana després de la publicació de la llei en el Boletín Oficial del Estado després de la polèmica causada en autonomies costaneres com la Comunitat Valenciana o Balears.

El document de Sanitat obligava a l’ús de la màscara en platges i piscines sense excepció, fins i tot per a prendre el sol. Ara l’esborrany ha delimitat una sèrie de circumstàncies que permetrien als banyistes llevar-se la màscara. Entre elles s’inclou el bany, la pràctica d’esport o els períodes de descans en llocs fixos, és a dir, els moments en els quals es pren el sol.

S’espera que en el Consell Interterritorial d’aquesta vesprada, les comunitats autònomes donen llum verda a la modificació de la llei. En concret s’abordarà la modificació de l’article 6.2  de la llei Llei de Prevenció contra el Coronavirus. Per tant, no serà exigible l’ús de màscara durant la realització d’esport individual i quan les activitats resulten incompatibles amb l’ús de la mascareta.

ACTIVITATS INCOMPATIBLES AMB L’ÚS DE MASCARETES

  1. El bany a la platja, piscines o altres espais aquàtics com a rius o llacs.
  2. Pràctica d’esport en l’aigua.
  3. Períodes de descans després del bany o activitats esportives en el mitjà aquàtic. Haurà de garantir-se la distància de seguretat mínima de 1,5 metres entre persones no convivents.
  4. Socorrisme o rescat en l’aigua.
  5. Períodes per a menjar o beure en llocs autoritzats per a això.

ACTIVITATS OBLIGATÒRIES AMB MASCARETES

  1. Passeig per accessos a platges, piscines, llacs o altres entorns naturals.
  2. Passeig per la riba del mar o d’altres entorns aquàtics.
  3. Vestuaris de piscines exceptuant les dutxes.
  4. En establiments hostalers, interiors o exteriors, excepte per a menjar o beure.