El meló d’Alger sense llavors d’Anecoop, líder en el mercat europeu

Les sandias Bouquet Star d'Anecoop complixen 25 anys, pioneres a ser sense llavors i elevades a la categoria Premium d'esta fruita tan refrescant.

El meló d’Alger sense llavors Bouquet ha convertit a Anecoop en el primer operador mundial de melons d’Alger sense llavors i hui, des de fa 25 anys, continua liderant la seua categoria en el mercat europeu, al estar present des de l’any 1991 en els lineals de fruites i verdures de les principals cadenes de distribució de 27 països. Gràcies al meló d’Alger sense llavors, s’ha acabat amb l’esquema temporal de la campanya de melons d’Alger a Espanya, la qual cosa permet una campanya més llarga i la continuïtat de l’activitat agrícola durant tot l’any.

En estos 25 anys Anecoop ha comercialitzat 2 milions de tones, la qual cosa equival a 400 milions de peces. Este exercici es preveuen comercialitzar 125.000 tones de meló d’Alger, de les quals un 75% correspon al meló d’Alger sense llavors Bouquet.

El 100% d’estos melons d’Alger es conreen a Espanya. El calendari de producció arranca a l’abril a Almeria i s’estén a Múrcia, Alacant, València i Castelló.

Les produccions de Sevilla i Castella-la Manxa completen el calendari de la campanya. Esta ordenació en la producció és una de les ensenyes del concepte Bouquet, que a més integra disponibilitat, regularitat i homogeneïtat del producte en els seus paràmetres de qualitat.

En l’actualitat, els melons d’Alger sense llavors Bouquet representen el 18% dels melons d’Alger produïts a Espanya i el 15% de les exportades. En l’actualitat, la família de melons d’Alger sense llavors Bouquet està integrada per 4 tipus de meló d’Alger: la Roja Rayada, la Groga Rayada, la d’escorça Negra i la Mini, totes elles disponibles també en cultiu Bio.