El brote de Gandia se dispara durante el fin de semana
La Policía Local de Gandia en el paseo de la playa. / Foto: Álex Oltra.

El primer cap de setmana de tancament perimetral de les ciutats amb més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana ha conclòs amb 24 detinguts i 3.700 sancions per part de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

Durant tot el cap de setmana, més de 10.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (FFCCS) han estat en alerta per a garantir el compliment de les mesures en la Comunitat Valenciana i reforçar els controls. S’han desplegat dos helicòpters de Guàrdia Civil i Policia Nacional, així com drons per a inspeccionar la costa.

Les FFCCS han finalitzat a les 06.00 hores els controls per a mantenir el segellament les ciutats de més de 50.000 habitants. En general, el diumenge no es van registrar grans incidències de trànsit. No obstant això, sí van haver retencions puntuals en els accessos a grans ciutats a partir de les 19.00 hores.

La delegada del Govern, Gloria Calero, ha destacat “el compromís de la majoria de la població”. Aquesta també ha agraït la complicitat i el treball dels agents del CNP i la Guàrdia Civil durant els últims dies. A més, Calero ha posat en valor que “la gran majoria de la població no s’ha saltat les normes pese al cansament per portar un any d’emergència sanitària”. 

SANCIONS IMPOSADES

A la província de València s’ha detingut a una persona i s’han alçat un total de 1.757 actes. Són 244 per l’incompliment de l’ús de màscares; 299 per saltar-se el toc de queda; 13 per desobediència; 8 per excés de persones en vehicles; 5 per festes il·legals desmantellades; 47 sancions per drogues; 1 sanció per conduir sota efecte de les drogues; 16 per armes; i 1.129 per altres motius no especificats.

En el cas de la província d’Alacant, durant la vesprada del divendres es van produir importants embossos en les principals vies d’accés a Alacant ciutat, Benidorm i Elx. No obstant això, el dissabte i diumenge els embossos van ser pràcticament inexistents. S’han alceu un total de 1.280 actes i s’han detingut a 22 persones en diferents controls. Aquestes detencions van ser 10 per reclamació; 6 per desobediència; 5 per seguretat viària; i 1 per atemptat.

Respecte a la província de Castelló, s’han alçat 247 actes: 27 per màscara; 44 per toc de queda; 146 per incomplir el tancament perimetral; 30 per excessos grupals; 8 per activitats esportives grupals; 7 per un un botelló de cinc persones. A més, s’ha registrat la detenció d’un home per resistència greu.