“Salutacions, el nostre nom és Saguntum Civitas. Quan en Roma el cònsul Lucio Junio Bruto, de la famñilia Junia, expulsà al tirà Tarquini Soberbi, últim rei d’origen etrusc, la ciutat de Sagunt començava la seua història com un opidum del poble iber (…) ¡Qué los dioses protectores de la ciudad de Sagunto os bendigan! A beatis bona deum”. Així començava i acabava la representació del Grup de Recreació Històrica Saguntum Civitas en el programa ‘Vive las Fiestas’ de 7 Televalencia.

Convidats especials, juntament amb l’alcalde de l’esmentat municipi, Quico Fernández, per a parlar de la seua candidatura com a Patrimoni de la Humanitat. Fernández va explicar com va sorgir, el punt en què es troba esta petició de reconeixement mundial, els fruits que està donant ja i el suport amb què compta el Consistori.

Entre altres qüestions, l’alcalde va recalcar la projecció externa i interna de esta candidatura. Com va reiterar: un somni, un projecte (…) perquè “som la ciutat de la pedra i el ferro, una ciutat que ha anat forjant-se al llarg del anys”.